Ga naar de inhoud

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

avatar

Artikels van Bram De Vos

Tips voor het renoveren van de badkamer

De badkamer renoveren is een klus waar je heel wat voorbereidingen moet voor treffen. Hoe je de verbouwingen vlot laat verlopen en aan welke prijzen je moet denken vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen

De inloopdouche is het summum van de hedendaagse badkamer. Het zorgt voor een open gevoel en is ook bijzonder praktisch. Hoe je een inloopdouche moet maken en belangrijke afmetingen vind je hier.

LEES ARTIKEL

Tips voor een geslaagde badkamerverlichting

Voor een geslaagde badkamerverlichting kan je gebruikmaken van algemene verlichting, sfeerverlichting en taakverlichting. Tips om licht te integreren in jouw badkamer vind je hier.

LEES ARTIKEL

Interieur software - De beste gratis 3D tekenprogramma's

Je eigen interieur in 3D maken was nog nooit zo makkelijk aan de hand van diverse tekenprogramma's. Een overzicht van de meest gebruiksvriendelijke gratis 3D tekenprogramma's vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Compact appartement met Scandinavisch interieur

Bij de inrichting van dit compacte appartement van 45 vierkante meter werd gekozen voor een modern Scandinavisch interieur met een slimme indeling en optimaal gebruik van ruimte. De mix van pasteltinten, witte muren en de Scandinavische patronen zorgen voor een geslaagd geheel.

LEES ARTIKEL

Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie

Het badkamermeubel of lavabomeubel is het centerpunt van de badkamer. Tips voor een tijdloos meubel, belangrijke afmetingen, materialen en inspiratie vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Een badkamermeubel op maat laten maken

Met een badkamermeubel op maat kan je de ruimte optimaal benutten en heel wat extra bergruimte  voorzien. Ook de prijs van een badkamermeubel valt goed mee naargelang de materiaalkeuze.

LEES ARTIKEL

Marokkaans interieur

Een Marokkaans geïnspireerd interieur brengt heel wat kleur in je woning en doet je wegdromen naar warmere oorden. Inspiratie en typische kenmerken voor een Marokkaanse inrichting vind je hier.

LEES ARTIKEL

Kleurencombinaties: Kleuren kiezen voor je interieur

Het combineren van verschillende kleuren zorgt voor een levendig interieur. Aan de hand van deze tips kan je nu zelf kleurencombinaties samenstellen die perfect passen bij je bestaande meubels en persoonlijke stijl.

LEES ARTIKEL

Creatief met lego - Meubels en decoratie van Lego blokjes

Wie dacht dat LEGO enkel voor kinderen is weggelegd heeft het goed mis. Laat je inspireren door deze originele DIY-projecten met LEGO en geef ook jouw  interieur een creatieve toets.

LEES ARTIKEL

Google kantoor Zürich

Dat werken niet altijd in een saaie omgeving moet gebeuren wordt meteen duidelijk wanneer je de wondere wereld van Google Zürich betreed. Vergaderen in een skilift, de glijbaan nemen naar de eetzaal of of even basketten in de gang zijn er dagdagelijkse bezigheden.

LEES ARTIKEL

Maak je muren magnetisch met magneetverf

Met magneetverf kan je elk type muur magnetisch maken. Een memobord op kantoor, een boodschappenlijstje voor de keuken of als muurdecoratie in de kinderkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos!

LEES ARTIKEL

De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis

De Metropolitan stijl is één van de uitbundigste interieurtrends van de afgelopen jaren. Bling-bling decoratie en flashy kleuren die schreeuwen om aandacht.. You hate it or you love it!

LEES ARTIKEL

Kinderkamer inrichten: Tips en inspiratie

Met een geslaagde kinderkamer inrichting wakker je de creativiteit van je kind aan en laat je ze volop genieten van hun prille jaren. Tips en inspiratie voor het inrichten van de kinderkamer vind je hier.

LEES ARTIKEL

Tips voor een praktische kot inrichting

Op kot gaan betekent heel wat extra vrijheid maar ook inboeten aan ruimte en luxe. Hoe je van een studentenkamer een sfeervolle en praktische ruimte kan maken lees je in deze interieurtips.

LEES ARTIKEL

Tips voor een geslaagde dressing

Een dressing wordt steeds vaker geïntegreerd in de woning en is al lang niet meer weggelegd voor 'The Lucky Few'. Tips voor de perfecte dressing, foto's en belangrijke afmetingen vind je hier.

LEES ARTIKEL

Doe eens wat anders met je IKEA meubels!

Ben jij een echte IKEA adept maar wil je wel eens wat anders dan de rest? Deze originele IKEA hacks zullen je vast inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan met hun goedkope meubels en woonaccessoires.

LEES ARTIKEL

Salontafel van palet

Wil je zelf een salontafel in elkaar knutselen met oude bouwmaterialen dan is een oude palet een echte aanrader! Je kan ze hippe kleuren geven, wielen toevoegen en zoveel meer.

LEES ARTIKEL

Behangen met kranten

Met krantenpapier kan je op een originele en goedkope manier muren in een nieuw kleedje steken. Inspiratie, leuke voorbeelden en tips om zelf te behangen met krantenpapier vind je terug in deze interieurtip.

LEES ARTIKEL

De slaapkamer inrichten en indelen: Tips en inspiratie

Wil jij ook een slaapkamer die net uit de boekjes lijkt te komen? Aan de hand van een moodboard en enkele handige truckjes maak je van de slaapkamer inrichting een geslaagd geheel.

LEES ARTIKEL

Fotobehang kopen: Voorbeelden - Leuke merken & Tips

Met fotobehang kan je op een snelle manier meer kleur brengen in je interieur. Het is een goedkope manier om je muur te decoreren en een echte blikvanger voor elke kamer.

LEES ARTIKEL

Interieur studierichtingen en opleidingen in België

Heb je er altijd al van gedroomd om interieurarchitect, designer of interieurstylist te worden? Een overzicht van alle interieuropleidingen en studierichtingen die je in België kan volgend vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Whiteboard verf

Heb je altijd al gedroomd van een beschrijfbare muur dan is whiteboardverf vast iets voor jou! Met zijn onzichtbare afwerking kan je hem naadloos integreren in elk interieur.

LEES ARTIKEL

Pimp je muren met interieur muurstickers

Met muurstickers kan je op een snelle manier leuke accenten leggen in je interieur. Door te kiezen voor kwalitatieve vinyl stickers lijkt dit type muurdecoratie soms net op een geschilderd accent.

LEES ARTIKEL

Keukenindeling: ergonomie en afmetingen

Een praktische keuken ontwerpen begint bij het toepassen van de keukendriehoek en een goede indeling . Tips voor een ergonomische keuken en standaard afmetingen vind je hier.

LEES ARTIKEL

Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland

Het keukeneiland is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Tips voor een praktisch eiland en inspiratie voor een landelijk of modern keukeneiland vind je hier.

LEES ARTIKEL

Spatwand keuken: materialen en hun eigenschappen

De spatwand beschermt de muur achter het werkblad tegen opspattend vuil. Welke materialen je kan gebruiken en hoe de spatwand een invloed kan hebben op de uitstraling van je keuken kom je hier te weten.

LEES ARTIKEL

Spotverlichting plaatsen: Dit moet je weten

Spotverlichting zorgt voor heel wat sfeer en is dan ook terecht één van de meest gebruikte verlichtingstypes. Welke soorten er bestaan, hoe je spotverlichting kan toepassen en welke armaturen er bestaan lees je hier.

LEES ARTIKEL

Soorten verlichting: Diffuus - direct en indirect licht

Voor een goede basisverlichting en sfeerverlichting kan je gebruikmaken van diffuse, directe en indirecte verlichting. Hoe je deze kan toepassen in jouw interieur en met welke aandachstpunten je moet rekening houden lees je hier.

LEES ARTIKEL

Creatief met afval: Gerecycleerde meubels en woonaccessoires

Ecologisch ontwerpen is de laatste jaren bijzonder populair. Deze DIY-projecten zullen je vast inspireren om zelf te recycleren en aan de slag te gaan met afval en oude meubels.

LEES ARTIKEL