Ga naar de inhoud

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

avatar

Artikels van Mieke Vanderroost

Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie

Voor een instant luxueuze badkamer kan je opteren voor een glazen douchewand. Een douche in glas is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en creëert een ruimtelijk effect. Lees alles over de soorten beglazing en de types douches. 

LEES ARTIKEL

Moderne vrijstaande woning met schuin dak

De Madison Residence werd ontworpen aan de hand van de levensstijl van de eigenaars. Het resultaat is een hedendaagse woonst met veel glas en leuke detaillering. Kijk binnen!

LEES ARTIKEL

Loft woning met trap in living

Nuca Studio ontwierp een loft met een onregelmatig grondplan zodat er allerlei interressante plekjes ontstaan. Dit alles wordt afgewerkt met een prachtige, witte trap die uitkomt in de living. 

LEES ARTIKEL

Moderne woning met dak & gevel in leien

De moderne woning in het midden van de bossen in Slovenië bestaat uit drie volumes die op het gelijkvloers met elkaar zijn verbonden. Het resultaat is een open leefruimte met zicht op de omgeving. Het exterieur is zwart-wit door het gebruik van leien en cementpanelen. 

LEES ARTIKEL

Moderne bungalow renovatie met binnentuin

De moderne bungalow is het resultaat van een grondige verbouwing van een Eichler woning. Muren werden gesloopt, ramen werden toegevoegd om een open & hedendaagse woning te verkrijgen. Het geheel werd afgewerkt met vintage meubelen en originele kunstwerken. 

LEES ARTIKEL

Cementtegels: Soorten, patronen & prijzen

Cementtegels geven door hun leuke patronen en kleuren een nostalgische, retrosfeer aan je woning. Je kan ze plaatsen in elk type interieur. Ontdek hier de soorten, hun voor- en nadelen en de prijs. 

LEES ARTIKEL

Muurstickers in de babykamer: populaire merken

Geef je babykamer een uniek design door gebruik te maken van muurstickers. Een muursticker kan je gemakkelijk aanbrengen en weer verwijderen zonder schade. Ontdek de populairste merken hier!

LEES ARTIKEL

Moderne villa met metalen gevelbekleding

Achter de metalen gevel van de moderne villa Holy Cross House in Montreal heerst een ruimtelijke complexiteit om voldoende direct zonlicht binnen te trekken in de leefruimtes. De grote ramen en het wit interieur maken het geheel af!

LEES ARTIKEL

Moderne slaapkamer: Ideeën & inspiratie

De vormgeving van een moderne slaapkamer zorgt voor een rustgevende omgeving. Laat de prularia achterwege en kies voor inbouwkasten, effe vloeren, strakke materialen en lijnen. Vind hier meer inspiratie!

LEES ARTIKEL

Appartement met wit interieur

Het appartement op de derde verdieping heeft een zeer luxueuze uitstraling. Het wit interieur wordt doorgetrokken in alle ruimtes van de woning. Het gebruik van marmer en planken vloeren zorgt voor de final touch!

LEES ARTIKEL

Kinderkamer met een ingebouwd bed in de kast

Van Staeyen Interior Architects hebben twee aangrenzende slaapkamers met een tussenliggende badkamer getransformeerd op basis van een chalet uit de Alpen. Elke centimeter van de ruimte wordt ten volle benut met ingebouwde bedden. 

LEES ARTIKEL

Tijdloos appartement met vintage design meubels

Klassieke en hedendaagse elementen in een perfecte mix maken dit kleine appartement in Parijs ruim en helder. Het witte interieur in combinatie met de vintage design meubelen zorgen voor een tijdloos effect. 

LEES ARTIKEL

Industrieel appartement met open zwarte keuken

In een oude fabriek werd er een kleurrijke en speelse loft gecreëerd met een industrieel interieur. De heldere en open leefruimte zit vol energie dankzij de leuke kleuraccenten. In de kamers daalt de rust neder door het gebruik van wit. Kijk binnen voor ideeën omtrent een industriële inrichting

LEES ARTIKEL

Dakramen: Materialen & prijzen

Met het toevoegen van dakramen op zolder krijgt je licht binnen en een prachtig uitzicht naar buiten. Info en prijzen van de verschillende soorten dakvensters vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Studio met mezzanine op zolder

Studio Craft Design toverde de open loft om tot een heldere, witte ruimte waarin je zowel kan leven als werken. De unieke trap - boekenkast leidt naar de mezzanine. Een vrijstaand volume deelt de ruimte op in de verschillende ruimtes. 

LEES ARTIKEL

Zoldertrap: Inspiratie

Met een vaste trap betrek je de zolder bij de woonruimte. Op die manier krijg je een toegankelijke extra slaapkamer, bureau, badkamer,... De populairste zoldertrappen zetten wij voor jou op een rijtje!

LEES ARTIKEL

Moderne aanbouw met verdieping

De Victoriaanse woonst in Melbourne kreeg een moderne aanbouw uit natuurlijke materialen. Matt Gibson Architecture + Design creëerde een optimale verbinding tussen interieur en exterieur. 

LEES ARTIKEL

Aanbouw aan huis: Tips & inspiratie

Een aanbouw zorgt instant voor extra ruimte en licht in huis. Er zijn tal van materialen die je kan gebruiken voor een moderne of landelijke aanbouw. De populairste vormen met hun voor- en nadelen vind je hier. 

LEES ARTIKEL

Inbouwkasten op maat

Inbouwkasten zijn praktisch, vernieuwend en ruimtebesparend. Daarbovenop kan je de inbouwkast volledig personaliseren naar jouw noden en wensen. De populairste soorten op een rijtje en een heleboel inspiratie vind je hier. 

LEES ARTIKEL

Zolder appartement met wit interieur

Het unieke zolder appartement is een perfecte mix van moderne elementen en authentieke details van de woning. De originele structuren worden onderlijnd door het gebruik van wit, grijs kleurenpalet. Kijk binnen en laat je verrassen door het ruimtegevoel in deze zolderkamer. 

LEES ARTIKEL

TV-meubel op maat

Het tv-meubel vormt vaak het hart van de woonkamer. Met een tv-meubel op maat kies je voor functionaliteit en esthetische meerwaarde. Hier vind je een overzicht van allerlei mogelijkheden en een heleboel foto's ter inspiratie. 

LEES ARTIKEL

Landelijke villa met modern interieur

HouseVM in het groene Antwerpen is een ontwerp van Dennis T'Jampens waarbij klassieke architectuur wordt gecombineerd met een modern interieur. Het geheel is afgewerkt met natuurlijke elementen zoals eik, staal en marmer. Kijk mee rond!

LEES ARTIKEL

Zolder appartement met mezzanine

Dit zolder appartement in Stockholm speelt met een wit zwart interieur aangevuld met robuuste materialen zoals beton en grijze natuursteen. Je valt van de ene verrassing in de andere. Laat je inspireren voor het inrichten van je zolder. 

LEES ARTIKEL

Houten binnendeuren: Tips & ideeën

Zowel in een modern als een landelijk interieur past een houten binnendeur perfect. Een houten deur geeft stijl en klasse aan je woning. Hier vind je informatie over de populairste houten binnendeuren. 

LEES ARTIKEL

Moderne keukens: Inspiratie

Een moderne keuken wordt gekenmerkt door een strak design. Daar hoort een kookeiland bij met een dun werkblad, keukenkasten zonder greep, ingebouwde apparaten en spoelbakken,... Ontdek de ideale materialen voor een keuken met moderne look. 

LEES ARTIKEL

Atelier op zolder

De Poolse architecten van studio PL.architekci hebben een oude zolderkamer verbouwd tot een ruime, creatieve werkplaats. Het resultaat is een geslaagde combinatie van oude en nieuwe elementen. Kijk mee binnen in deze nieuw ingerichte zolder. 

LEES ARTIKEL

Slaapkamer op zolder

De zolder is de ideale ruimte voor een rustgevende slaapkamer. Het verbouwen van de zolderkamer is de perfecte manier om extra ruimte te creëren in je woning. Volg onze tips voor een slaapkamer op zolder. 

LEES ARTIKEL

Landelijke slaapkamer: Ideeën & inspiratie

Met een landelijke slaapkamer creëer je een oase van rust waar je heerlijk kan ontspannen. De romantische en charmante uitstraling zorgen voor een luxueuze uitstraling. Ontdek de belangrijkste elementen van een landelijk interieur in de slaapkamer. 

LEES ARTIKEL

Een keukenblad in beton

Een betonnen werkblad geeft je keuken een robuuste en stoere uitstraling. Het is bestand tegen hitte, is stootvast en duurzaam. Ontdek alle voor- en nadelen van een betonnen keukenblad. 

LEES ARTIKEL

Een composiet werkblad in de keuken

Een composiet werkblad heeft een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een hygiënische keuken. Het materiaal is niet alleen ijzersterk maar heeft nog tal van voordelen. Lees alles over een composiet werkblad in de keuken.

LEES ARTIKEL