Een 18e eeuwse woning in het Waalse Lustin werd door Puzzle's gerenoveerd tot een ruimtelijke woonplaats met veel lichtinval. 
 

moderne uitbouw ardennen © Severin Malaud


Te midden van een natuurlijk en bosrijk gebied ligt deze authentieke woning. Om te voldoen aan de noden van een jong gezin werd deze originele plattelandswoning gerenoveerd.
 

aanbouw in staal in natuur © Severin Malaud


Hierbij koos men voor een moderne uitbouw in staal. Hierdoor krijgt de woning heel wat meer volume. Door de aanwezigheid van schuiframen krijgt ze daardoor ook meer natuurlijke lichtinval.
 

Moderne uitbouw in de natuur © Severin Malaud


Het staal zal in de loop van de tijd veranderen van kleur, omdat het onderhevig is aan weersinvloeden. Daardoor past het nog beter bij de oorspronkelijke woning. Deze renovatie is een mooi evenwicht tussen moderne en authentieke elementen.

 

stalen aanbouw in cottage huis © Severin Malaud

 

De bruine balken van de plattelandswoning uit 1730 passen perfect bij de bruine roestige staalkeur van de aanbouw. In combinatie met de natuurkleuren van het aanpalende bos is deze uitbouwwoonst perfect geïntegreerd in het landschap.
 

moderne aanbouw met lichtinval © Severin Malaud


De keuken, de woonkamer en de eetkamer geven uit op de grote tuin. Hierdoor is het extra aangenaam vertoeven in de meest centrale plek van de woning. De natuurlijke lichtinval maakt iedereen blij. 
 

aanbouw met licht en ruimtelijk gevoel © Severin Malaud


In het interieur is gekozen voor witte muren. De vloer is afgewerkt in polybeton. Doordat de verschillende ruimtes ook in elkaar doorlopen zorgen bovenstaande elementen ervoor dat deze aanbouw licht en ruimtelijk aanvoelt.
 

lichtrijke aanbouw met wit interieur © Severin Malaud


Deze woning combineert een strak interieur met elementen die warmte uitstralen. Het gebruik van hout als keukenafwerking en de centrale plaats van de kachel, maken deze plek een aangename plek om te vertoeven. 

 

interieur met moderne aanbouw © Severin Malaud


De schuiframen, die de gehele lengte van de aanbouw bestrijken, zorgen voor rechtstreeks contact met de natuur vanuit de living. 
 

Zwevende trap mezzanine © Severin Malaud


De zwevende trap brengt je naar het eerste verdiep. De deuren zijn ingewerkt in de wand. Doordat ze in elkaar doorlopen, zorgt dit voor een gevoel van eenheid. Ook hier is gekozen voor strak wit in combinatie met warme natuurlijke materialen.

 

voor-aanzicht uitbouw © Severin Malaud


De façade van de woning heeft een klassieke landelijke uitstraling. Je zou nooit vermoeden dat achter deze plattelandswoning een strakke moderne aanbouw schuilgaat.
 

aanbouw-in-de-natuur © Severin Malaud


Deze woning verscholen in het groen is het perfecte voorbeeld van hoe moderne en klassieke elementen elkaar perfect kunnen aanvullen. Een realisatie van architectenbureau Puzzle's.

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!