De belangrijkste kenmerken van dit hoogst flexibele appartement in Hong Kong zijn: het gebruik van natuurlijke materialen, lichte rolgordijnen en schuifwanden die de verschillende ruimtes op stijlvolle wijze scheiden. De woonkamer heeft een minimalistische look met een grote platte televisie aan de wand en twee houten banken die van elkaar gescheiden en anders gepositioneerd kunnen worden wanneer er visite komt en er extra zitruimte nodig is. Flexibiliteit en functionaliteit zijn speerpunten van de Chinese designer Clifton Leung, die het appartement heeft ingericht.

 

keuken met schuifwand © Clifton Leung Design Workshop

 

smalle eetkamer appartement © Clifton Leung Design Workshop

 

keuken met betonmuur © Clifton Leung Design Workshop

 

boekenkast tot tegen plafond © Clifton Leung Design Workshop

 

In het midden van het appartement staat de piano. Om ruimte te besparen heeft men in het raam een klein bureau van multiplex gemaakt.

 

bureau op maat aan raam © Clifton Leung Design Workshop

 

placeholder © Clifton Leung Design Workshop

 

schuifwanden slaapkamer © Clifton Leung Design Workshop

 

De centrale gang kan onzichtbaar worden gemaakt door de schuifwanden te sluiten. Hiermee verandert ook de totale sfeer die het appartement uitstraalt.

 

schuifdeuren slaapkamer © Clifton Leung Design Workshop

 

compact badkamer met toilet © Clifton Leung Design Workshop

 

inrichting met schuifdeuren © Clifton Leung Design Workshop

 

Over de gehele lengte is LED verlichting in de vloer aangebracht wat vooral 's-avonds voor een romantische uitstraling zorgt.

 

vloerkast © Clifton Leung Design Workshop

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR