Dit dakappartement met mezzanine werd gecreëerd door de architecten van SABO, in opdracht van een jonge modeontwerpster. Dit Parijse appartement, genaamd Hike Apartment, toont hoe je het maximum kan halen uit een beperkte ruimte.

 

woonkamer-mezzanine © SABO


De woonkamer bevindt zich op het gelijkvloers. Dankzij de witte muren voelt deze ruimte licht en ruim aan. Het gebruik van hout en de gele kleuren geven deze kamer ook een warme uitstraling.
 

eetplaats dakappartement © SABO


De kasten zorgen voor maximale opbergruimte in dit relatief kleine appartement. De woonkamer staat in rechtstreekse verbinding met de andere kamers door het open interieur. De trap leidt naar de mezzanine waar de badkamer, de keuken, en het bureau onderdak hebben gekregen.
 

mezzanine trap © SABO


De trap is een referentie naar de trappen van Montmartre dat in de buurt ligt van het appartement. Het is een origineel ontwerp dat perfect past in de geest van dit project.

 

mezzanine-slaapkamer
© SABO

 

Ook in de slaapkamer vinden we de ingemaakte kasten terug. Dit zorgt voor maximale opbergruimte en rust. De ruimte krijgt een warme uitstraling door het gebruik van hout in zowel kasten als vloeren.
 

bureau mezzanine © SABO


Het bureau is ook ondergebracht op de mezzanine. Hierdoor kan je werken in alle rust, terwijl je toch nooit volledig afgesloten bent van de rest van het appartement. 
 

Keuken-mezzanine © SABO


Het ontwerp van de keuken is strak, eenvoudig en praktisch. Dit zorgt voor comfort en rust. Het wit wordt onderbroken door kleurrijke accenten. De vloer werd deels bedekt met rubberen strips in 14 verschillende kleuren. 

 

kruiden mezzanine
© SABO


In het keukenontwerp werd plaats voorzien voor de groei van verse tuinkruiden. Rechstreekse inval van natuurlijk licht en artificieel licht zorgen voor deze mini-kruidentuin. Het groene accent houdt de keuken levendig.
 

keuken-dakappartement © SABO


De keukentafel is verwerkt in het aanrecht. Plaatsbesparend en hip. 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!