In dit huis in Melbourne, hebben de interieurarchitecten er alles aan gedaan om met goedkope materialen (vuren multiplex) zoveel mogelijk ruimte (75m²) te benutten. Aangezien er een baby op komst was in het gezin dat hier woont, heeft men van de enige aanwezige slaapkamer twee aparte slaapkamers gemaakt.

 

inkom klein appartement © Clare Cousins Architects

 

Bij het binnenkomen van het appartement val je meteen met de deur in huis. Om de woonkamer wat meer privacy te geven werd deze achter het volume van de slaapkamers gestopt. Langs de zijde van de gang werd een handige opbergruimte voorzien.

 

nis met legplanken © Clare Cousins Architects

 

De kleine nis aan de inkomhal werd optimaal benut en voorzien van een kleurrijke schuif en legplanken.  Het ideale plekje om sleutels en handtassen een plekje te geven.

 

Klein wonen met compacte woonkamer © Clare Cousins Architects

 

retro kast in hout © Clare Cousins Architects

 

Keuken in multiplex © Clare Cousins Architects

 

De keuken werd net zoals het slaapvolume gemaakt van vuren multiplex. Een bouwmateriaal dat niet alleen goedkoop is maar ook heel mooi oogt in combinatie met een wit interieur.

 

Kasten i nvuren multiplex © Clare Cousins Architects

 

kleine slaapkamer © Clare Cousins Architects

 

schuifdeuren in slaapkamer © Clare Cousins Architects

 

De 'master bedroom' heeft drie licht gekleurde schuifdeuren waarmee de kamer afgeschermd kan worden van de woonkamer. Als er geen bezoekers komen blijven de deuren gewoon open zodat het kleine appartement meer ruimtegevoel heeft.

 

multiplex slaapkamer © Clare Cousins Architects

 

Net achter de master bedroom werd de kinderkamer gemaakt. Deze kan je bereiken vanaf de inkom en situeert zich net tegenover de badkamer. Ook hier werd gebruikgemaakt van zelfgemaakte meubels in multiplex.

 

kinderkamer in multiplex © Clare Cousins Architects

 

retro badkamer met gouden accenten © Clare Cousins Architects

 

Grondplan klein appartement © Clare Cousins Architects

 

plan klein appartement © Clare Cousins Architects

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR