Dit loft appartement is ontworpen door Architect Alex Bkyov. Een van de uitgangspunten van het ontwerp is het idee van  'constante voortbeweging' geweest. Doordat de kamers in elkaar overlopen,  kunnen de bewoners zich ongehinderd van de ene ruimte naar de andere voortbewegen en ontstaat er een loft-gevoel ondanks de beperkte oppervlakte. De keuken vormt in deze 'circle of motion' het middelpunt.

 

Eetkamer met bibliotheek in OSB-platen © Alex Bykov

 

Loft appartement © Alex Bykov

 

De ramen zijn op het Zuidoosten gericht waardoor er 's morgens sprake is van een vroege zonsopkomst. Het appartement heeft van zichzelf al een huiselijke, warme uitstraling  door de zandkleurige stenen en de warme plankenvloer.

 

appartement met bakstenen muur © Alex Bykov

 

 

Ontspanningsruimte van OSB-platen

Een van de wensen van de eigenaars (een jong getrouwd stel) was een aparte bibliotheek. Bykov heeft hier een podium voor ontwikkeld waar niet alleen ruimte is voor boeken maar ook voor muziek en ontspanning. Het volume werd afgewerkt met OSB-platen welke niet alleen budgetvriendelijk zijn maar ook goed aansluiten bij de industriële look van het loft-appartement. De vrije ruimte onder het podium werd optimaal benut als bergruimte. De osb-platen fungeren als deuren en zijn haast onzichtbaar door het gebruik van verdoken scharnieren.

 

Verhoogde bibliotheek © Alex Bykov

 

OSB-platen interieur © Alex Bykov

 

Industrieel interieur © Alex Bykov

 

open keuken met eetplaats © Alex Bykov

 

Aubergine slaapkamer © Alex Bykov

 

Slaapkamer met dressing © Alex Bykov

 

Donkere parketvloer in de slaapkamer © Alex Bykov

 

Keuken in Loft-appartement © Alex Bykov

 

Sfeerverlichting loft appartement © Alex Bykov

 

Sfeerverlichting appartement © Alex Bykov

 

Appartement inrichting met open interieur © Alex Bykov

 

Loft appartement © Alex Bykov

 

Badkamer met indirecte verlichting uit het plafond © Alex Bykov

 

lavabomeubel loft-appartement © Alex Bykov

 

concept inrichting loft-appartement © Alex Bykov

 

grondplan loft-appartement © Alex Bykov

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR