De Belgische topdesigner en woonfilosoof Axel Vervoordt is altijd op zoek naar harmonie en de schoonheid van materialen. Dat is duidelijk terug te zien in dit bijzonder penthouse, gelegen in het Greenwich hotel in New York. Samen met de Japanse architect Tatsuro Miki heeft Vervoordt hier een sobere meditatieve omgeving geschapen die perfect past bij de omgeving van het hotel, een typisch negentiende-eeuwse industriële buurt midden in het drukke Manhattan.

 

inrichting Axel Vervoordt © Axel Vervoordt

 

Axel Vervoordt interieur © Axel Vervoordt

 

Dit penthouse, met een vloeroppervlak van 260m², heeft drie slaapkamers, twee badkamers, een volledig ingerichte keuken, een grote woonkamer met dinerruimte en een aparte salon. Buiten is nog een zeer groot terras dat zich uitstrekt tot meerdere verdiepingen. In de weelderige tuinen buiten kunnen de hotelgasten na een verblijf in het drukke centrum van New York even tot rust komen.

 

Penthouse inrichting © Axel Vervoordt

 

Open haard Axel Vervoordt © Axel Vervoordt

 

De diverse woonruimtes zijn voorzien van stenen open haarden. Het gehele appartement ademt door het gebruik van steen, hout en andere natuurlijke materialen een sobere maar harmonieuze wabi-stijl uit. Door de grote schuifdeuren is het buitenterras makkelijk te bereiken.

 

Appartement in New York Axel Vervoordt © Axel Vervoordt

 

beton interieur Axel Vervoordt © Axel Vervoordt

 

minimalistische slaapkamer © Axel Vervoordt

 

Axel Vervoordt decoratie © Axel Vervoordt

 

Slaapkamer inrichting Axel Vervoordt © Axel Vervoordt

 

Minimalistische slaapkamer met open haard © Axel Vervoordt

 

badkamer in Penthouse door Axel Vervoordt © Axel Vervoordt

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR