De opdracht van dit project bestond eruit een interieur te ontwerpen dat zowel past bij de klassieke uitstraling van het herenhuis als de moderne uitstraling van het bijgebouw. Interieurarchitect Daan De Volder maakte hiervoor gebruik van een grote groene lichtbeuk die een duidelijke markering maakt tussen het oude en nieuwe gedeelte. Het oude herenhuis werd uitgezuiverd zodat de architectuur centraal staat. De prachtige plafonds met rozetten worden in de verf gezet door indirecte verlichting. In het bijgebouw werden grote ramen geplaatst en loopt de vloer door zodat men een optische vergroting van de keuken bekomt en een maximaal contact creëert met de tuin.

 

Interieur inrichting van de herenwoning

interieur herenhuis
herenhuis keuken


De moeilijkste uitdaging van dit project bestond eruit om binnen het budget en bestaand volume een totale transformatie uit te voeren. Dit werd verwezenlijkt door respectvol om te gaan met de bestaande herenwoning, doordacht na te denken over efficiënte oplossingen en een goede organisatie van de werken.

 

keuken herenhuis

 

interieur herenhuis

Fotografie: Dekoninck

 

Interieur Award Fidias

Het eindresultaat van dit prachtige herenhuis te Leuven mag er zeker zijn. Interieurarchitect Daan De Volder van architectenbureau Archiblau sleepte voor dit project de Fidias-award 2009 voor categorie privé markt binnen.
 

placeholder

Archiblau & partners

regio Keerbergen

MEER INFO OVER DIT BEDRIJF

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!