Dit kleine appartement in Parijs is een perfect mix van hedendaagse en klassieke details. Het resultaat is een leefruimte met persoonlijkheid en een tijdloze sfeer. De Franse designer Tatiana Nicol haar ingrepen transformeerden de kleine oppervlakte in een ruim en functioneel geheel. 

 

Wit interieur met houten vloer - appartement inrichten © Tatiana Nicol


De woon- en eetkamer vloeien in elkaar door het open plan. De helderheid en het gevoel van ruimte is een gevolg van de witte muren en plafond. De houten balken van het plafond zijn eveneens wit geschilderd om de samenhang en openheid te versterken. Het witte interieur wordt doorgetrokken in de meubels en tapijten en af en toe afgewisseld door vintage meubels of kleurrijke kussens voor extra sfeer. 

 

Witte sofa en wit tapijt met authentieke houten parket © Tatiana Nicol

 

Boekenkast op maat als scheidingswand © Tatiana Nicol

 

De boekenkast op maat is de scheidingswand tussen de leefruimte en de slaapkamer. Daarbovenop vormt het een kader rond het bed waardoor dit zichtbaar blijft vanuit de woonkamer. Het appartement wordt voornamelijk gekenmerkt door het gebruik van wit tinten maar de boekenkast en het bed geven er kleur en leven aan. 

 

Kleurrijke design hanglampen in een wit interieur © Tatiana Nicol

 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST