Dit luxe appartement in Helsinki, dat ooit dienst deed als bank- en verzekeringskantoor wordt bewoond door een koppel jonge ondernemers. De designers van Saukkonen en Partners hebben er een luxe appartement van gemaakt waarin heel wat beroemde Scandinavische designklassiekers terug te vinden zijn.

 

Woonkamer met open keuken

Witte woonkamer © Saukkonen + Partners

Het interieur wordt gekenmerkt door rustige neutrale kleuren (wittinten, grijstinten en zwart. De vele designmeubelen, ontworpen door een aantal Scandinavische ontwerpers als Arne Jacobsen,  Eero Saarinen Louis Poulsen, zetten verder de toon en geven het appartement een tijdloze uitstraling.  De witte stoel op de foto (La Chaise, 1998)) is van Amerikaanse oorpsrong en is ontworpen door Charles en Ray eames.

 

 

zwarte keuken met parket © Saukkonen + Partners

In de keuken sieren de bekende Tulip stoelen van de Fins-Amerikaanse architect Eero Saarinen de keukentafel. Boven de eettafel hangt de hanglamp Artichoke van deens ontwerper Louis Poulsen.

 

 

Witte woonkamer met indirecte verlichting © Saukkonen + Partners

In de woonkamer ziijn twee hippe Ball Chairs terug te vinden van Eero Aarnio.

 

 

 

Badkamer en dressing

badkamer met zwarte tegels © Saukkonen + Partners

 

luxe badkamer in appartement © Saukkonen + Partners

 

tijdloze smalle dressing © Saukkonen + Partners

 

Inkomhal en bibliotheek

Witte inkomhal met design meubels © Saukkonen + Partners

De inkomhal werd van kop tot teen witgeschilderd. De aandacht gaat zo volledig naar de opvallende hanglamp en Swann Chair van Arne Jacobsen.

 

bibliotheek met egg chair © Saukkonen + Partners

In de huidige bibliotheek was vroeger een kluis terug te vinden. Een van de grootste klussen bij het renoveren van het appartement was het verwijderen van een oude massief stalen deur, die vroeger fungeerde als kluisdeur voor de bank. Deze moest met een snijbrander in stukken verwijderd worden. Nu kunnen de bewoners in deze kamer relaxen met een goed boek in de Egg Chair van Arne Jacobsen.

 

kleine woonkamer met haardvuur in tijdloos appartement © Saukkonen + Partners

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR