Midden in het centrum van Hanoi (Vietnam) hebben de architecten van Landmak Architect, een bestaand appartement van 83 vierkante meter getransformeerd tot een charmante familiewoning. Het appartement is gelegen op de 11e etage van een oud flatgebouw en bestaat uit drie slaapkamers, twee badkamers, een open keuken, eetruimte en een terras. Bij de renovatie van het bestaande appartement hebben de architecten rekening gehouden met de wens tot gezinsuitbreiding.

 

open keuken met eetkamer - Taiwan © Landmak Architect

 

modern tv-meubel © Landmak Architect 

 

Trendy kleuren en contrasten

Het kleurgebruik is in het ontwerp een belangrijke factor geweest. De kleuren Geel, groen en oranje zorgen voor diepte en contrast in het lichte interieur. De keramische wandtegeltjes die voorzien zijn van diverse natuurlijke patronen, geven dynamiek aan het appartement en zorgen voor een huiselijke toonzetting.

 

houten staande lamp © Landmak Architect

 

ingebouwd tv-meubel © Landmak Architect

 

tv in nis © Landmak Architect

 

Designverlichting


Bijzonder zijn de grote geel gekleurde lampen die op een licht houten frame zijn gemonteerd. Ze zijn van scharnieren voorzien en kunnen in diverse standen gezet worden. Door hun bevestiging aan de muur wordt er ook een minimum aan vrije ruimte verloren.

retro tegels muur © Landmak Architect

 

eetplaats met design stoelen © Landmak Architect

 

retro tafel hout © Landmak Architect

 

 

zitzakken © Landmak Architect

 

In de woonkamer zijn comfortabele zitzakken toegepast. Hier kunnen zowel de volwassenen van het gezin als de kleintjes lekker in relaxen. De kamers zijn door het invallende daglicht en de lichtgekleurde materialen erg ruimtelijk van karakter.

 

Kinderhoekje met zitzakken in appartement Taiwan © Landmak Architect

 

zwevende tv in appartement taiwan © landmak architect

 

moderne slaapkamer met bureau en inbouwkasten © Landmak Architect

 

klein bureau in slaapkamer appartement Taiwan © Landmak Architect

 

 

Voor en- na: Grondplan

Familie appartement Vietnam - grondplan © Landmak Architect

 

Familie appartement Vietnam - na renovatie © Landmak Architect

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR