Het interieurdesign bureau Big-game kreeg van de Zwitserse architect Guillaume Burri de opdracht om het interieur van twee appartementen in Zwitserland te ontwerpen. Deze appartementen werden gecreëerd in een oude glasfabriek in Eclépens, een klein industrieel dorpje in de buurt van het meer van Genève. Aangezien de appartementen bedoeld waren voor verhuur, heeft men zich bij het ontwerpen voornamelijk gericht op het ontwikkelen van de meest belangrijke elementen in het interieur zoals een trap, opslagruimte en keuken. Het resultaat is een fris geheel dat ondanks het maatwerk bijzonder goedkoop gerealiseerd kon worden.

 

afgesloten dakterras © Big-Game

 

multiplex keuken © Big-Game

 

Het unieke aan dit interieur is de keuze van het materiaal. Het is bijna geheel samengesteld uit geoliede timmerpanelen (vuren multiplex). De warme kleuren en rijkelijke structuren zorgen voor het nodige contrast in deze grote witte ruimte.

 

multiplex interieur © Big-Game

 

De keuken en trap werden opgebouwd in één volume die ook heel wat bergruimte herbergt. Door de beperkte oppervlakte optimaal te benutten is er toch nog voldoende openheid wat het ruimtegevoel sterk ten goede komt.

 

bureau op maat in vuren multiplex © Big-Game

 

Op de bovenste verdieping (slaapkamer) is een open 'raam' aangebracht dat aansluit op het bureau dat in de volle breedte van de ruimte is geplaatst. Dit maakt de kamer minder geïsoleerd. Het raam heeft ook een ruimtelijke werking en werd ook afgewerkt met vuren multiplex.

 

Wit interieur met multiplex © Big-Game

 

Inbouwkast met bureau © Big-Game

 

In de kleinere kamers heeft men hetzelfde principe toegepast als bij de slaapkamer alleen is hier nu kastruimte geïntegreerd om zoveel mogelijk ruimte te kunnen besparen.

 

Appartement 2

Multiplex vuren trap © Big-Game

 

trap van vuren multiplex © Big-Game

 

Inrichting met multiplex © Big-Game

 

grondplan © Big-Game

 

grondplan Big Game - Zwitserland © Big-Game

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR