Ga naar de inhoud

Jasper Morrison

Designers

De Engelse designer Jasper Morrison (1959) staat bekend om zijn serieuze minimalistische opvattingen over design. Morrison gaat bij het ontwerpen uit van zijn 'Super Normal' filosofie en wil design zo eenvoudig mogelijk brengen, ontdaan van allerlei versieringen en decoratieve elementen.

LEES BLOGBERICHT

Charles en Ray Eames

Designers

Charles en Ray Eames behoren tot meest invloedrijke Amerikaanse designers van de 20ste en 21ste eeuw. Dit ontwerpers echtpaar werd het meest bekend door hun revolutionaire ontwerpen van de Eames Lounge Chair, La Chaise en de Plastic Armchair.

LEES BLOGBERICHT

Le Corbusier (1887-1965)

Designers

Charles-Édouard Jeanneret-Gris wordt in 1887 in Zwitserland geboren. Hij is voornamelijk als architect bekend geworden maar oogstte met een aantal meubeldesigns, waaronder de LC1 t/m LC11 serie veel succes. Le Corbusies is dan ook niet onterecht één van de bekendste designers ter wereld.

LEES BLOGBERICHT

Arne Jacobsen

Designers

De Deense ontwerper en architect Arne Jacobsen (1902-1971) is bekend geworden door zijn functionalistische stijl van ontwerpen en zijn vooruitziende blik. Dat vorm steeds door functie moet worden bepaald zie je duidelijk terug in de zijn ontwerpen,  zoals bij de stoelen: 'de mier', 'de zwaan' en 'het ei.'

 

LEES BLOGBERICHT

John Pawson

Designers

John Pawson is een architect uit Engeland die naam en faam verwierf door zijn minimalistische denkwijze over architectuur. De laatste jaren is hij vooral bekend voor zijn moderne woonaccessoires die wereldwijd een groot succes kennen.

LEES BLOGBERICHT

Filip Deslee

Designers

Filip Deslee is een gerenommeerd interieurarchitect die werkzaam is in binnen- en buitenland. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door hun tijdloze en minimalistische uitstraling, welgekozen materiaalkeuzen en aandacht voor licht en schaduw.

LEES BLOGBERICHT

 

Blog Categorieën