Het appartement in Zweden heeft dezelfde kenmerken als een herenhuis. De hoge, open ruimtes zijn afgewerkt met sierlijk pleisterwerk, de dubbele deuren verbinden de verschillende ruimtes en geven klasse aan het geheel. Het modern, landelijk interieur maakt gebruik van natuurlijke materialen, zoals het parket dat doorloopt in alle ruimtes behalve de keuken. 

 

moderne, landelijke eetkamer met parket en wishbone chairs © Alvhem


De eetkamer loopt mooi over in de woonkamer door het gebruik van de houten parket die doorloopt. Grote ramen zorgen voor veel lichtinval in dit ruime appartement. Het geheel wordt afgewerkt met designerstoelen van Hans Wegner. 

 

Keuken met zwart-wit vloer en houten kastjes © Alvhem


De landelijke keuken met de houten witte kastjes combineert klassieke met moderne alementen. In de keuken staat een moderne, ronde witte tafel op een damvloer. De grote ramen geven doorgang aan het balkon.

 

 

Woonkamer met pastelkleuren en open haard. © Alvhem


In de woonkamer wordt er gewerkt met pastelkleuren, een typisch voorbeeld van een scandinavisch interieur. De huiselijke sfeer wordt versterkt door de ronde open haard omringd met houtblokken.

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST