Terug naar boven


interieurtips > goedkope inrichting tips > Creatief met kranten en krantenpapier
volgend artikel >>

Origineel decoreren met krantenpapier


decoratief met kranten en kranten papier Wil je eens creatief aan de slag gaan en mag het niet te veel kosten? Dan is krantenpapier het ideale materiaal! Zo heb je in een mum van tijd een originele trendy wand en heeft het je niets gekost. Ook met die lelijke oude kast die je vroeg of laat eens naar het containerpark of kringloopwinkel wou doen kan je makkelijk aan de slag met kranten papier. In deze topic geven we alvast enkele leuke voorbeelden van creatief omgaan met kranten papier. Heb je zelf ook iets leuk gezien of gemaakt met krantenpapier laat het ons dan zeker weten. Wie weet prijkt jouw kranten ontwerp hier binnenkort tussen de andere kranten meubels of ontwerpen.

 

Kranten als wandafwerking - behangpapier


kranten behangen op de muur kranten papieren muur

Kranten kan je net zoals behangpapier gebruiken om de muren te bekleden. Toch zijn er enkele moeilijkheden met krantenpapier dat je met behangpapier niet zal hebben. Zo is krantenpapier een heel pak dunner en fragieler. Dit zal het moeilijker maken een effen ondergrond te bekomen en de naden tussen de kranten perfect te laten aansluiten. Ook zal je goed moeten nadenken over het gewenste patroon. Een mengeling van Zwart-wit kranten met kleurenfoto's komt meestal druk over. Probeer te gaan voor kranten waar enkel tekst in voorkomt. Je kan ook kranten kopen als je op reis bent. Zo heb je een uniek design met vakantie herinneringen. Omdat kranten erg broos zijn kan je altijd opteren voor een vernis laag over de kranten muur te plaatsen. Zo is je muur beter beschermt en zal deze minder snel verkleuren.

kranten wand muur met kranten

 

 

 

Fotokaders van krantenpapier


kranten fotokader met krantenpapier

Fotokaders bekleden met krantenpapier bekomt een heel leuk effect. Door de kleine oppervlakte kan je kieskeuriger zijn met de krantenartikels die je op de kader plaatst. Zo kan je werken rond kranten met kleurenthema's, kranten met tekst of afbeeldingen en cartoons. Het doffe drukke krantenpapier contrasteert heel mooi met blinkende, levendige foto's.

fotokader met krantenpapier kranten kader

 

Meubels en decoratie voorwerpen bekleden met kranten papier


stoel van krantenpapier muziekinstrumenten bekleed met kranten en krantenpapier

Oude meubels of decoratieve voorwerpen kunnen een originele drager zijn voor krantenpapier. Aangezien het oppervlak verkleurd of beschadigd mag zijn kan je voor een beperkt budget al een originele kast, stoel of tafel vinden. De ideale uitvalsbasis om leuke spulletjes te vinden zijn ongetwijfeld de vele krinloopwinkels of tweedehandssites.

krantenpapier meubelen bekleden creatief met kranten

 

Decoreren met oud krantenpapier - Hoe ga je te werk


Krantenpapier aanbrengen op wanden, meubelen of andere voorwerpen gebeurt best met kwalitatieve behangerslijm. Om een goede hechting te verkrijgen ga je best al volgt te werk:

 

  1. Schuur gladde ondergronden lichtjes op.

  2. Ontvet de ondergrond met een zeepoplossing.

  3. Versnij de oude kranten in verschillende repen.

  4. Breng een dikke laag behangerslijm aan op de ondergrond.

  5. Breng het oude krantenpapier handmatig aan en strijk het glad door middel van een verfborstel. Zorg ervoor dat het krantenpapier goed doordrengt is.

  6. Leg 2 tot 3 lagen om een volledige dekking en hechting te garanderen.

  7. Laat de meubels, muren of decoratie voorwerpen goed uitdrogen.


Tip: Om het oppervlak extra te beschermen kan je het meubel ook nog vernissen. Licht gekleurde vernis zal de kranten er verweerd doen uitzien.

 
 

 

interieurtips > goedkope inrichting tips > Creatief met kranten en krantenpapier
volgend artikel >>