De cottage stijl is één van de oudste interieurstijlen die tot op de dag van vandaag bijzonder populair is. In een wereld vol technologie en drukte lijkt men in de thuisomgeving net terug te willen grijpen naar de genegenheid van een warme, gezellige thuis. De landelijke stijl is een mengeling van lichte kleuren, comfortabele materialen en zachte stoffen.

 

Kleurgebruik cottage stijl

wit landelijk interieur© Shutterstock

Naargelang je persoonlijke voorkeuren en eigenschappen van de woning kan je kiezen uit heel wat verschillende kleurencombinaties. Zandkleuren, Gebroken wittinten en aardekleuren worden vaak gebruikt maar ook zachte pasteltinten zijn perfect mogelijk. Opvallende kleuren of neutraal wit hoort niet thuis in een cottage interieur.  Puur wit laat een steriele indruk na, wat niet past bij de landelijke sfeer van een cottage interieur.

 

Landelijke flamant stijl© Shutterstock

Pastel in een landelijk interieur

Pasteltinten zijn typische lentekleuren. Ideaal dus als je de kamer licht en jeugdig wil laten aanvoelen. Bovenstaand zie je een bijzonder geslaagde inrichting van Flamant waarbij gebruikgemaakt werd van pastelkleuren.

 

Natuurlijke kleuren landelijk interieur© Shutterstock

Aardetinten en natuurlijke kleuren

Ook kleuren die terug te vinden zijn in de natuur zijn erg populair voor de inrichting van een hedendaagse landelijke woning. Deze kleurtinten gaan we onbewust in verband brengen met de rust en genegenheid die we terugvinden in de natuur. Dat is uiteraard waar het net om draait bij een landelijke inrichting. Bovenstaande inrichting is een realisatie van Emily et Nous.

 

 

Cottage is een goedkope interieurstijl

In tegenstelling tot wat de naam soms laat uitschijnen kan men een landelijke inrichting in elk type woning integreren. De landelijke stijl is ook geen dure stijl omdat je meubels en decoratie van verschillende afkomsten perfect kan combineren. Zo kan je tweedehands meubels kopen en een likje verf geven zodat ze perfect matchen met de rest van je woning.

 

 

Meubels en decoratie

Sfeervolle meubels en decoratie mogen niet ontbreken in een landelijk interieur. Je kan er de identiteit van de ruimte mee beklemtonen en duidelijk maken of je gaat voor een modern landelijk interieur of toch liever een authentiekere look wil verkrijgen.

 

Cottage meubelen hebben vaak een open karakter. Zichtbare legplanken zijn dan ook de ideale plek om decoratie op te plaatsen en persoonlijkheid te brengen in je interieur. Wil je extra poetswerk vermijden dan kan je ook landelijke meubels kopen met glazen deuren en ingebouwde verlichting. Zo kan je alles mooi etalleren zonder dat je er wekelijks door moet met de stofvod.

 

landelijke keuken© Shutterstock

Bij de bovenstaande cottage keuken merk je duidelijk dat de open kasten enorm bijdragen tot de gezellige landelijke sfeer.

 

 

Stoffen en bekledingen in een cottage interieur

De meest gebruikte stoffen voor een cottage interieur zijn leder, linnen en grof geweven stoffen. De patronen kunnen variëren van lichte bloemenpatronen, stoffen met ruiten of strepen en volle kleuren. Niet alleen het uitzicht maar ook het gevoel zal een belangrijke rol spelen. Zo mogen zachte fleece dekens of kussens zeker niet ontbreken!

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS