De cottage stijl is één van de oudste interieurstijlen die ook vandaag nog bijzonder populair is. In een wereld vol technologie en drukte lijkt men in de thuisomgeving net terug te willen grijpen naar de genegenheid van een warme, gezellige thuis. De landelijke stijl is een mengeling van lichte kleuren, comfortabele materialen en zachte stoffen.

 

Kleurgebruik cottage stijl

wit landelijk interieur

Naargelang je persoonlijke voorkeuren en de eigenschappen van de woning kan je kiezen uit heel wat verschillende kleurencombinaties. Zandkleuren, Gebroken wittinten en aardekleuren worden vaak gebruikt maar ook zachte pasteltinten zijn perfect mogelijk. Opvallende kleuren of neutraal wit hoort niet thuis in een cottage interieur.  Puur wit laat een steriele indruk na, wat niet past bij de landelijke sfeer van een cottage interieur.

 

Landelijke flamant stijl

Pastel in een landelijk interieur

Pasteltinten zijn typische lentekleuren. Ideaal dus als je de kamer licht en jeugdig wil laten aanvoelen. Bovenstaand zie je een bijzonder geslaagde inrichting van Flamant waarbij gebruikgemaakt werd van pastelkleuren. Deze zijn ook verkrijgbaar in hun verfcollectie.

 

Natuurlijke kleuren landelijk interieur

Aardetinten en natuurlijke kleuren

Ook kleuren die terug te vinden zijn in de natuur zijn erg populair voor de inrichting van een hedendaagse landelijke woning. Deze kleurtinten gaan we onbewust in verband brengen met de rust en genegenheid die we terugvinden in de natuur. En dat is uiteraard waar het om draait bij een landelijk interieur. Bovenstaande inrichting is een realisatie van Emily et Nous.

 

 

Cottage voor ieders budget

In tegenstelling tot wat de naam soms laat uitschijnen kan een landelijke inrichting in elk type woning gerealiseerd worden. De landelijke stijl is ook geen dure stijl omdat je meubels en decoratie van diverse afkomst perfect kan combineren. Zo kan je tweedehands meubels kopen en een likje verf geven zodat ze perfect matchen met de rest van je woning.

 

Meubels en decoratie

Sfeervolle meubels en decoratie mogen niet ontbreken in een landelijk interieur. Je kan er de identiteit van de ruimte mee beklemtonen en duidelijk maken of je gaat voor een modern landelijk interieur of toch liever een authentiekere look wil verkrijgen.

Landelijk klassiek interieur

Cottage meubelen hebben vaak een open karakter. Zichtbare legplanken zijn dan ook de ideale plek om decoratie op te plaatsen en persoonlijkheid te brengen in je interieur. Wil je extra poetswerk vermijden dan kan je ook landelijke meubels kopen met glazen deuren en ingebouwde verlichting. Zo kan je alles mooi etalleren zonder dat je er wekelijks door moet met de stofvod.

 

Landelijke keukens

Ook bij cottage keukens worden vaak enkele open legplanken voorzien. Zoals je bij bovenstaande keuken kan zien schept dit heel wat sfeer zonder te overdrijven met onnodige prullaria.

 

Stoffen voor een cottage interieur

De meest gebruikte stoffen voor een cottage interieur zijn leder, linnen en grof geweven stoffen. De patronen kunnen variëren van lichte bloemenpatronen, stoffen met ruiten of strepen en volle kleuren. Niet alleen het uitzicht maar ook het gevoel zal een belangrijke rol spelen. Zo mogen zachte fleece dekens of kussens zeker niet ontbreken!