Lamellen zijn niet alleen de ideale zonwering voor binnen, ze geven ook extra sfeer aan je leefruimte. Zowel horizontale als verticale lamellen passen bij elke stijl doordat je kan variëren met materialen en kleuren. Info over de prijzen, voor- en nadelen van lamellen vind je terug in dit artikel.

 

Horizontale houten lamellen © Decoblinds

 

Horizontale lamellen

Horizontale lamellen geven een romantische sfeer aan je woonkamer, slaapkamer,... Ze zijn beschikbaar in allerlei breedtes, kleuren en uitvoeringen. De horizontale lijnen geven een stijlvol en tijdloos karakter aan je interieur. Is jouw woning ietwat traditioneler, kies voor houten horizontale jaloezieën. Voor meer informatie lees 'Houten jaloezieën: Voor- & nadelen'. De woonkamer of het bureau met industriële look gaat beter met aluminum lamellen. Lees 'Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen'. Een derde soort zijn horizontale lamellen in kunststof. 

 

Horizontale lamellen uit kunststof © Copahome


Voordelen horizontale lamellen

Met horizontale lamellen kan je gemakkelijk de lichtinval in huis regelen. Je kan het manueel hanteren met een koord of elektrisch voor een groter gebruiksgemak. Als je kiest voor houten of aluminum lamellen, kan je ze gebruik als zonnewering omdat deze materialen niet lichtdoorlatend zijn. Hetzelfde geldt niet voor kunststof lamellen. 

 

Nadelen Horizontale lamellen

Het grootste nadelen aan horizontale lamellen is de ophoping van vuil en stof. Daarbovenop is het moeilijk om vlekken te verwijderen. Lamellen worden omhooggetrokken in één pakket waardoor het raam nooit volledig vrij is. Je hangt het dus best hoog genoeg als er voldoende ruimte is.

 

Verticale lamellen

Verticale lamallen zijn de perfecte combinatie tussen functionaliteit en esthetiek. Ze dragen bij aan de sfeer van de woning. Je kan kiezen tussen verschillende materialen zoals kunststof, textiel, aluminium,... Sommige verdelen bieden zelfs een combinatie tussen verschillende materialen aan. Er bestaan verticale lamellen voor elk type interieur. 

 

Verticale lamellen - witte kunststof © Luxaflex

 

Voordelen verticale lamellen

Verticale lamellen zijn de perfecte zonwering en houden ongewenste blikken en de kou buitenshuis. Ze zijn gemakkelijker te reinigen dan horizontale lamellen doordat het stof zich moeilijker kan ophopen. Lamellen zijn ook hygienischer dan stoffige gordijnen. 

 

Nadelen verticale lamellen

Het grootste nadeel van lamellen is het geklepper. Voor een open raam zullen ze tegen elkaar tikken en lawaai produceren. Opnieuw geldt ook hier dat je lamellen niet snel even in het wasmachine kan stoppen voor een opfrisbeurt. 

 

 

Prijzen lamellen op maat

De prijs van de lamellen is afhankelijk van het gekozen materiaal en kleur. De meeste lamellen worden op maat gemaakt zodat ze perfect passen voor je ramen. Een regel om te onthouden: hoe smaller de lamellen, hoe hoger de prijs!

Offerte aanvragen voor raamdecoratie

Gordijnen, lamellen, vouwgordijnen of andere raamdecoratie op maat? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij gespecialiseerde raamdecoratie specialisten actief in jouw regio.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST