verlichting werkplek

Bij het verlichten van de werkplek is het belangrijk dat de functionaliteit van de verlichting primeert over de vormgeving. Gelukkig zijn er heel wat armaturen waarbij een aangename lichtspreiding gekoppeld is aan een mooi design. Bureaulampen zijn meestal richtbaar in verschillende standen om zo de lichtbron op de ideale positie te krijgen op het bureau. Daarnaast is een combinatie van indirecte, algemene verlichting en een bureaulamp ideaal om de gewenste sfeer van de werkplek te kunnen sturen.

 

 

 

Schaduwvorming op het werkvlak vermijden

schaduw verlichting bureau

Schaduwvorming ontstaat door de bureau verlichting te positioneren achter het lichaam. Dit is op te lossen door de bureauverlichting juist boven het werkvlak te plaatsen. Als dat niet mogelijk is, kan je een verlichtingsarmatuur kopen met wandbevestiging . Ook de keuze van de reflector heeft een grote invloed op de schaduwvorming. Hoe nauwer de lichtstraal, hoe meer kans op een scherpere schaduw. Om de perfecte werkplek verlichting te verkrijgen, plaats je daarom best 2 verlichtingselementen langs beide zijden met een minimum van 500 Lux (hoeveelheid licht tot op een oppervlakte).

 

 

bureauverlichting combineren met sfeerverlichting in de woonkamer

​Bij het integreren van bureauverlichting in de woonkamer zal je meer rekening moeten houden met de vormgeving van de armatuur. Deze zal tenslotte naadloos moeten aansluiten bij de interieur inrichting. Dit kan je doen door van de directe bureau verlichting indirecte sfeerverlichting te maken. Zo kan je een richtbare bureaulamp naar de wand of plafond richten. Ook gebruik maken van bureauverlichting met dimmers is zeker een aanrader.
 

werkplek woonkamer verlichting