Keramische spoelbakken zijn een reeds vertrouwd keuze voor badkamers maar ook in de keuken hebben ze een decoratieve waarde. Een keramische spoelbak is hygiënisch, makkelijk schoon te maken, krasvast en hittebestendig. Ze passen zowel in een klassiek als in een modern interieur. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met een bestaand werkblad.

 

Witte keramische spoelbak © Blanco

 

 

 

Wat is keramiek?

Keramiek is een verzamelnaam voor harde, steenachtige producten die gemaakt zijn uit een combinatie van twee of meerdere soorten materialen. Deze worden onder hoge druk met elkaar versmolten. Porselein en aardewerk zijn twee bekende voorbeelden van keramiek. Een keramische spoelbak is steeds afgewerkt met een harde glazuurlaag. 

 

opbouw spoelbak in keramiek Duravit © Duravit

 

 

 

Voordelen van een keramische spoelbak

  • Ongevoelig voor krassen
  • Slijtvast
  • Hittebestendig
  • Hygiënisch en makkelijk schoon te maken
  • Bestand tegen zuren en chemische schoonmaakmiddelen

 

 

 

Nadelen van een keramische spoelbak

  • Gevoelig voor barsten en scheuren. Wanneer je bijvoorbeeld een zwaar object in de spoelbak laat vallen, kan er een stukje glazuur van de toplaag afspringen of een scheur onstaan.

 

Landelijke spoelbak in keramiek © Keller Keukenstudio

 

 

 

Soorten afwerkingen

Keramische spoelbakken worden meestal afgewerkt in het wit maar ze zijn ook verkrijgbaar in een aantal geeltinten, grijstinten en in het zwart.

 

 

 

Keramisch werkblad

Het keukenwerkblad kan eveneens vervaardigd worden uit keramisch materiaal. Een keramisch werkblad is anders van samenstelling maar heeft wel dezelfde eigenschappen als een keramische spoelbak. Door het gebruik van keramiek krijg je een steenachtige look terwijl de dikte van het werkblad gering blijft. Ten slotte is een keramisch werkblad veel lichter dan een natuurstenen of betonnen aanrechtblad. Lees meer over de soorten aanrechtblad in het artikel 'Keukenwerkbladen: geschikte materialen en hun prijzen'. 

 

Keramisch werkblad met opbouw spoelbak © Duratvit

 

Witte spoelbak met wit werkblad © Shutterstock

 

Prijs keramische spoelbakken

De prijs van een keramische spoelbak varieert tussen € 500 en € 750.

 

Online prijzen aanvragen

Overweeg je om een nieuwe keuken te plaatsen? Via onze offertepagina kan je nu vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionele keukenbouwers. Zo kan je niet alleen ontwerpen vergelijken maar ook materialen, werkwijzen en de kostprijs van je nieuwe keuken. Klik hier voor meer informatie.