Een goede nachtrust voor de kinderen start met een goed bed. In de kinderkamer mag je altijd een beetje meer experimenteren dan in de andere ruimtes van de woning. Laat de kinderen mee kiezen! Je kan twee richtingen uit: een neutraal bed dat jaren mee kan of een bed speciaal gemaakt voor kinderen met kleuren en vormen. Hier overlopen we de soorten kinderbedden ter inspiratie. 

 

Soorten kinderbedden

Er zijn een aantal populaire soorten kinderbedden. Je kan kiezen tussen een eenpersoonsbed, een autobed, een stapelbed of een hoogslaper. Bij al deze soorten heb je nogmaals keuze uit diverse uitvoeringen. Een overzicht:

 

 

Type 1: eenpersoonsbed

Een eenpersoonsbed is ideaal voor de kinderkamer. Het bed kan aangepast worden aan je lichaamslengte en past perfect in elke soort kamer. Bij een eenpersoonsbed kan je kind een bed kopen naar haar/zijn eigen smaak. Je kan bijvoorbeeld een bed kopen dat past in het thema van de slaapkamer of veeleer kiezen voor een neutraal eenpersoonsbed zodat je kan experimenten met de muren, gordijnen, accessoires,... Het grote voordeel aan een eenpersoonsbed is dat het vaak langer meegaat dan een autobed of een stapelbed. 

 

jeugdkamer met eenpersoonsbed © Shutterstock

 

 

Type 2: Autobed

Een autobed speelt tot de verbeelding van je kinderen. Het meubelstuk krijgt een extra dimensie zowel voor jongens als voor meisjes. Een overzicht van de leukste exemplaren vind je in het artikel 'Autobed voor de kinderkamer'. 

 

corvette autobed met werkende koplampen © Emob4kids

 

 

Type 3: Stapelbed

Met een stapelbed vergroot je het slaapplezier van je kinderen. Het is ruimtebesparend en het voegt avontuur toe aan de kamer van je kinderen. Wordt het tweede bed enkel gebruikt als logeerbed, kan je er met wat grote kussens een gezellige zitbank van maken. De foto hieronder is een klassiek voorbeeld van een stapelbed dat zal verdwijnen samen met de kindertijd. Het tweede voorbeeld is iets neutraler en hoort ook thuis in een tienerkamer. 

 

Uitschuifbaar stapelbed voor de kinderkamer © Shutterstock

 

Modern stapelbed - jeugdkamer / kinderkamer © Shutterstock

 

 

Type 4: Hoogslaper

Met een hoogslaper voeg je eveneens plezier toe aan het  slapengaan. Daarbovenop creëer je ruimte waar je vanalles kan opbergen of een bureau of zetel kan plaatsen. Er zijn heel wat unieke designs op de markt. Met een hoogslaper kan je echt alle richtingen uit en alle ruimte van de kamer benutten. 

 

Kinderkamer met fleurige hoogslaper © Shutterstock

 

 

 

Inspiratie kinderbedden

eenpersoonsbed voor kinderen met treintjes © Pinterest

 

 

 

Hoogslaper met ruime opbergplaats - kinderbed © Pinterest

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST