Het toilet mag dan wel het kleinste kamertje in huis zijn, met een beetje creativiteit kan je er toch heel wat persoonlijkheid aan geven. Door de beperkte oppervlakte kan je er makkelijk in experimenteren en aangezien er weinig tijd in doorgebracht wordt, mag het gerust wat uitbundiger. We verzamelden voor jou alvast enkele leuke tips en voorbeelden voor een originele toilet inrichting.


Plaats vrolijke en originele attributen in het toilet

Heb je geen zin om het toilet volledig aan te pakken, kan je de kamer snel opfrissen met enkele nieuwe accessoires. Heel wat fabrikanten hebben een originele designlijn waarbij je soms zelfs niet meer ziet dat het om accessoires voor het toilet gaat. Het voordeel van deze accessoires is dat je ze ook snel en zonder breekwerk kan plaatsen en verwijderen.

 

kerswcborstel

Kers WC-borstel
Deze originele wc-borstel is letterlijk de kers op de taart voor je WC! Zijn felle kleuren brengen meteen leven in de brouwerij en door zijn ongewone vorm lijkt het meer op decoratie dan op een accessoire voor het toilet.
Richtprijs: €37 - Online te koop bij Acaza.

 

concertina toilethouder

Present Time Concertina Toiletrolhouder
Zit je met een beperkte oppervlakte is deze uitschuifbare toiletrolhouder van Present Time zeker iets voor jou. Een originele vormgeving die vrijwel geen ruimte inneemt!
Richtprijs: €40

 

pinokkio toiletborstel

Pinokkio toiletborstel
Neem deze grappige toiletborstel in de vorm van Pinokkio bij de neus en je dag start meteen goed. Het toilet reinigen was nog nooit zo leuk!
Richtprijs: €65

 

merdolino wc borstel

Merdolino toiletborstel Alessi
Deze originele toiletborstel werd ontworpen door Stefano Giovannoni voor Alessi. Merdolino is gemaakt van duurzame kunststoffen en is verkrijgbaar in de volgende kleuren: blauw, bruin en oranje.
Richtprijs: €42 - Naar de webshop

 


Nostalgische en ondeugende toiletspreuken

Ook met toiletspreuken kan je het kleinste kamertje een originele toets geven. Sprokkel de nostalgie uit grootmoedertijd op en geef tegelijkertijd een leuke boodschap mee aan je gasten.


Nederlandstalige toiletspreuken

Gebruik in deze dure tijden, ’t toiletpapier aan beide zijden.
Heren, doe de bril omhoog, dames zitten ook graag droog.
Gelieve niet te missen, maar in de pot te pissen
Laat je niet verrassen: deur op slot, ook bij het plassen
Als je niet kan mikken, ga dan zitten!
Denk niet bij het laatste vel: ' Wie nà mij komt, die redt het wel
Als u niet voor aap wilt staan, controleer de kleding voor het gaan.


Durf experimenteren in het toilet!

Het toilet is de ideale ruimte om dingen uit te proberen. Je hoeft er geen uren op te kijken en ben je niet tevreden dan kan je ze op minder dan een halve dag herinrichten.
 

toiletmuurtekening© Interieurdesigner

 

De muren van het toilet mogen gerust opvallend aangekleed worden. Ze zullen de ruimte visueel vergroten en zorgen voor een origineel effect. Je kan gebruikmaken van sjablonen en opvallende behangpatronen maar ook van minder voor de hand liggende materialen zoals krantenpapier, oude strips of zelfs scherven porselein.
 

muurrolwc
grappig wcdeksel
© Interieurdesigner


Ook accessoires kan je makkelijk zelf maken. Bij bovenstaande toiletten werd een originele toiletrolhouder gemaakt in de vorm van een boom. Ook een oude WC bril kan je creatief aanpakken. let wel steeds op het hygiënisch aspect. Gebruik materialen die geen vocht absorberen en makkelijk te reinigen zijn.
 

bordverf wc © Interieurdesigner


Een boek of magazine lezen is één van de meest voorkomende bezigheidstherapieën tijdens een toiletbezoek. Toch zijn er ook andere opties mogelijk die ook een pak interactiever zijn. Zo kan je gezelschapsspelen maken met magnetische pionnen of oxo spelen op een krijtmuur. Ook leuke verhaallijntjes kunnen gecreëerd worden door te werken met een beurtrol. Een bezoek aan het toilet brengen was nog nooit zo leuk!
 

 

Badkamer plaatsen? Vergelijken loont!

Wil je een compleet nieuwe badkamer of moeten er aanpassingen gebeuren aan je bestaande badkamer? Via onze online offerteservice kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij erkende badkamer specialisten actief in jouw regio. Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

  • Gratis, vrijblijvend & snel online offertes aanvragen.
  • Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
  • 2500+ vakmannen ingeschreven. Jaarlijks 20.000+ afgehandelde opdrachten.