Zijn neutrale kleuren volgens jou saai? Dan moet je beslist dit artikel even doorlezen waarin je zal zien dat er een aantal goede redenen zijn om te kiezen voor een neutraal kleurenschema. Natuurlijk is er niks mis met leuke, felle kleuren maar juist met neutrale kleuren komen meubels en andere objecten in je huis goed tot hun recht. Dus wacht nog even met schilderen want in dit artikel nemen we het op voor de neutrale kleuren!

 

Wit & grijs interieur - neutrale kleuren © Shutterstock

 

Neutrale kleuren gaan niet snel vervelen

Heb je de kamer wel eens in een een felle kleur geschilderd? Zoja, hoe lang heeft het geduurd vooraleer je hebt beslist om het opnieuw te verven? En die felrode bank die je per se moest hebben.... is die nog steeds zo mooi? Of heb je het intussen wel gehad met dat rode monster?

Kijk, er is niks mis met expressieve, felle kleuren. De vraag is alleen of je ze over een paar jaar nog leuk vindt. Bij een neutraal kleurenpalet hoef je hier niet zo bang voor te zijn. Wil je toch wat kleur integreren? Koop wat leuk gekleurde accessoires zoals kussentjes, tapijten en bloemen die de nodige kleur aan de kamer geven. Neutrale kleuren zijn niet vermoeiend en je voorkomt ermee dat je na een jaar de muren weer opnieuw moet schilderen of van meubilair moet veranderen. Zie het als een investering op lange termijn.

 

felgekleurd tapijt - kleuren interieur © Shutterstock

 

Etaleer je interesses

Misschien denk je: 'ik ben een kleurrijk energiek persoon en dus passen neutrale kleuren niet bij mij'. Maar dit klopt meeestal niet. In tegendeel zelfs, door te kiezen voor een achtergrond in een neutrale kleur, krijgen de objecten op de voorgrond meer aandacht.

Vooral in moderne interieurs kiezen interieurdesigners vaak voor een neutrale achtergrondkleur. Niet voor niets want hierdoor komt de architectuur van de woning mooi tot zijn recht. Door een neutrale achtergrondkleur gaat je aandacht vanzelf uit naar de design elementen in het huis zoals meubels, lampen en kunstobjecten. Een neutrale achtergrond vormt dus als het ware het podium waarop je jouw persoonlijke interesses kan etaleren. De sobere kleuren kunnen er ook voor zorgen dat de natuur het belangrijkste element van aandacht wordt in jouw woonkamer.
 

Neutrale kleuren in de woonkamer © Shutterstock


Neutrale kleuren zijn te combineren met iedere stijl

Wanneer je een neutrale achtergrondkleur gebruikt, kan je alle kanten op. Het past perfect zowel in een landelijk interieur als in een moderne woning. Neutrale kleuren laten zich makkelijk combineren met iedere stijl. Daarom worden huizen in de verkoop vaak van neutrale kleuren voorzien. Dit trekt meer potentiële kopers aan. Tegenwoordig zijn witte en grijze muren populair. Hierdoor lijken de ruimtes groter en gezelliger. Met wit en grijs hou je alle opties open en kan je naar hartenlust combineren met meubels, schilderijen en andere objecten.
 

Beige badkamer - vrijstaand bad © Shutterstock


Door neutrale kleuren komen structuren goed tot hun recht

Structuren en texturen worden bij het schilderen van een kamer nogal eens over het hoofd gezien. Een muur die geschilderd is in een stoere felle kleur trekt alle aandacht naar zich toe waardoor de texturen op de voorgrond niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Ook gaat het contrast soms verloren waardoor de ruimte minder diepte krijgt.

Met kussens, tapijten, dekens en andere elementen zorg je voor een spannende gelaagdheid in het interieur. Het gebruiken van neutrale kleuren op de muren maakt dit een stuk eenvoudiger. Kijk maar eens naar het bed op de foto. Door de neutrale achtergrond en het gebruik van een aantal simpele elemten (kussens, vloerkleed,...) krijgt deze kamer een natuurlijke gelaagdheid. De oranje poef zorgt voor een vrolijk levendig accent.

 

Neutrale slaapkamer - interieur kleuren © Shutterstock

 

Zo... hopelijk hebben we je kunnen overtuigen dat neutrale kleuren alles behalve saai zijn. Misschien zal modekoning Tommy Hillfiger een andere mening zijn toegedaan maar hij koopt gewoon een ander huis als de felle kleuren hem gaan vervelen. Niks mis mee natuurlijk maar wij kiezen toch liever voor een wat eenvoudigere middenweg. Dat scheelt ook weer aan verhuiskosten.

 

Schilderwerken & behangwerken laten uitvoeren

Geen tijd of zin om zelf te behangen of te schilderen? Via onze offertepagina kan je nu vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionele schilders en schildersbedrijven.
Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

MEER ARTIKELS VAN NIEK DE MOOR