Sfeerverlichting is het perfecte hulpmiddel om je woning net dat tikkeltje aangenamer te maken. Het is eenvoudig in- en uit te schakelen, kan gedimd worden en is verkrijgbaar in tal van kleurtinten. Sfeerverlichting is ook relatief goedkoop en eenvoudig toe te voegen aan bestaande inrichtingen. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kan je kiezen voor accentverlichting, originele verlichtingsarmaturen en indirecte verlichting.

 

accentverlichting

Om bepaalde delen van de kamer op te lichten kan je gebruikmaken van accentverlichting. Deze verlichting zet gewenste elementen in de kijker en je kan er leuke accenten mee leggen. Accentverlichting kan gebruikt worden voor het belichten van schilderijen, meubilair, planten en kunstwerken. Hoe minder accentverlichtingen in de ruimte, hoe krachtiger het effect. Accentverlichting kan ook gecombineerd worden met algemene verlichting. Er bestaan ook meubels met ingebouwde accentverlichting zoals onderstaand meubel van Hülsta.
 

Kasten met licht van Hulsta© Hülsta

 

 

 

indirecte verlichting

Indirecte verlichting is licht dat weggestopt zit achter wanden, kasten of armaturen. Deze aangename manier van verlichten zorgt ervoor dat je geen rechtstreekse inkijk hebt op de lichtbron maar enkel een reflectie waarneemt. Sfeerverlichting met indirecte verlichting kan bestaan uit één lichtpunt maar ook lange lijnen met licht zijn mogelijk. Er wordt dan gebruikgemaakt van geschrankte tl-lampen of LED-strips. Deze laatste zijn perfect toe te voegen in een bestaand interieur en kunnen makkelijk bevestigd worden aan de achterzijde en onderkant van kasten.

Ontdek hier de toepassingen en uitvoeringsmogelijkheden van indirecte verlichting.
 

Indirecte sfeerverlichting© Shutterstock

 

Indirecte sfeerverlichting trap© Interieurdesigner

 

 

Vrijstaande Verlichtingsarmaturen

Ook vrijstaande verlichtingsarmaturen kunnen perfect gebruikt worden als sfeerverlichting. Ze kunnen snel toegevoegd worden aan een bestaand interieur en kunnen ook makkelijk verplaatst worden wanneer je de kamer opnieuw indeelt.
 

Fatboy sfeerverlichting© Fatboy


Edison the Petit is een hippe draagbare lamp van Fatboy. Je kan ze makkelijk meenemen doorheen de woning en geregeld een ander plekje geven.