De woonkamer is de plek bij uitstek om gezellig samen te komen met familie en vrienden. Redenen genoeg dus om ze extra gezellig aan te kleden. Hoewel de woonkamer in de zomer luchtig mag aanvoelen is het toch aangenaam als ze in de wintermaanden een warme sfeer uitstraalt. Door seizoensgebonden extraatjes toe te voegen, ziet je woonkamer er bovendien ook weer als nieuw uit.

 

Less is a bore

De woonkamer mag tijdens de wintermaanden gerust wat voller staan dan anders. Extra poefjes en bijzettafeltjes zijn niet alleen praktisch voor hapjes, ze vullen ook lege plaatsen op. Leg gerust ook wat meer kussentjes en dekentjes, die zorgen voor meer comfort en geven een gezellige indruk.
 

warme woonkamer
kerstboom

 

 

Gezellige sfeerverlichting

Het plaatsen van extra sfeerverlichting kan de woonkamer net dat tikkeltje gezelliger maken. Als je kaarsen plaatst, moet je ze natuurlijk ook gebruiken. Staande lampen naar de muren richten kan ook een totaal ander effect geven en zal meteen zorgen voor een warme sfeer. Eens december goed begonnen is, kan je natuurlijk ook beginnen met het plaatsen van kerstverlichting.

 

Geuren

Een gezellige inrichting is niet enkel visueel waarneembaar. Ook geuren kunnen een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand. Werk met seizoensgebonden producten uit de natuur of kies voor geurkaarsen met een winterse toets. Wil je er helemaal voor gaan, mag een rasechte kerstboom zeker niet ontbreken!


Natuurlijke decoratie

Of je nu voor of tegen de landelijke stijl bent, de warme sfeer van natuurlijke decoratie verkrijg je niet met industriële materialen. Rieten manden, boomstronken, noten, bolsters en gedroogde planten geven je interieur meteen een andere uitstraling. Groenblijvende exotische planten plaats je best even opzij want die stroken niet met de wintersfeer en breken het totaalplaatje.
 

herfstdecoratie© Shutterstock

 

Warme woonkamer inrichting© Interieurdesigner

 

Natuurlijke decoratie voor de winter© Shutterstock