Terug naar boven


<< vorig artikel
interieurtips > interieur informatie > gratis interieur programma 3D software

Interieur software - De beste gratis 3D tekenprogramma's


Je eigen woning ontwerpen aan de hand van een 3D interieur tekenprogramma was nog nooit zo eenvoudig. Hoewel vroeger lange opleidingen nodig waren om een tekenprogramma onder de knie te krijgen lukt dit nu al na enkele uurtjes. Bovendien is er vaak ook geen dure en zware software meer nodig. In sommige gevallen hoef je het tekenprogramma zelf niet meer te downloaden, maar kan je gewoon ontwerpen in je internet browser.

We zetten alvast de 3 beste en gratis interieur tekenprogramma's op een rijtje met hun pluspunten, 3D voorbeelden, doeleinden en minpunten:

 

1. Tekenprogramma Google Sketchup


3D beeld sketchup leefruimte 3D bovenaanzicht sketchup


Wil je jouw interieur tot in de puntjes en naar eigen smaak ontwerpen dan is Google sketchup het programma voor jou. Met de gratis versie kan je volledige woningen tot decoratievoorwerpen ontwerpen. Met de gratis versie kan je zowel kleine decoratieve voorwerpen als volledige steden ontwerpen. Gemaakte 3D ontwerpen kunnen toegevoegd worden aan de online bibliotheek waardoor de keuze aan meubelen, gebouwen en decoratie eindeloos is.


interieur programma sketchup

Sketchup is iets uitgebreider en ingewikkelder dan verder vernoemde programma’s, maar de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Zo kunnen meubelen en decoratieve voorwerpen van verschillende producenten vrij door elkaar gebruikt worden. Winkels die gratis 3D interieur programma's ter beschikking stellen werken logischerwijs enkel met eigen ontwerplijnen.

3D interieur v-ray sketchup

De veelzijdigheid en eenvoud van het tekenprogramma Sketchup heeft ervoor gezorgd dat steeds meer architecten en interieurontwerpers er gebruik van maken. In de professionele versie kunnen plannen ingeladen worden en plugins gedownload worden voor het professioneel afwerken van 3D beelden.sketchup logoTekenprogramma Sketchup: Moeilijkheidsgraad

Tekenprogramma Sketchup: Gebruiksvriendelijkheid

Tekenprogramma Sketchup: Mogelijkheden

Software downloaden
Ja - Naar de sketchup website

 

 

2. interieur programma Ikea home planner


ikea home planner keuken 3D ikea keukenplanner

Op de website van ikea kan je jouw eigen dressing, keuken of badkamer inrichten. De keukenplanner is het meest uitgebreidt maar hiervoor moet je wel een plugin installeren. Eens de installatie voltooid is kan je makkelijk ontwerpen vanuit 3D zicht of bovenaanzicht in het programma.

ikea kostprijs tekenprogramma

Eén van de leukste features van de Ikea Home Planner is dat je steeds een overzicht kan opvragen van de benodigde meubelen en het bijhorende kostenplaatje. Zo kan je makkelijk ontwerpen volgens een vooropgesteld budget.


ikea tekenprogramma review


 


Tekenprogramma ikea : Moeilijkheidsgraad

Tekenprogramma ikea: Gebruiksvriendelijkheid

Tekenprogramma ikea: Mogelijkheden

Software downloaden
Soms - Naar de ikea website

 

 

 

3. interieur 3D tekenen: MyDeco.com


tekenprogramma mydeco

Het interieur programma van Mydeco is één van de eenvoudigste gratis tekenprogramma’s waar je bovendien niets voor hoeft te downloaden. Er is een hele bibliotheek aan meubelen, kleuren en materialen. Hierdoor is Mydeco ideaal geschikt voor het indelen van ruimtes of voor het experimenteren met kleuren en materialen. Je kan 3D-tekeningen online opslaan en delen met vrienden en familie via facebook.

3D interieur mydeco mydeco bovenaanzicht


 


Interieur programma Mydeco: Moeilijkheidsgraad

Interieur programma Mydeco: Gebruiksvriendelijkheid

Interieur programma Mydeco: Mogelijkheden

Software downloaden
Nee - Naar de mydeco website

 

 
 

 

<< vorig artikel
interieurtips > interieur informatie > gratis interieur programma 3D software