Terug naar boven


interieurtips > inkomhal inrichting - gang inrichten: verven en schilderen

Tips voor een geslaagde inkomhal


Ruimte groter doen lijken De inkomhal is méér dan een verbindingsweg in huis. Het vertelt direct of je welkom bent en laat een blijvende indruk na. Redenen genoeg om ze uitnodigend te maken. Bij de inrichting van een woning wordt de inkomhal vaak gezien als overbodige luxe. Toch kan een inkomhal en gang gezellig ingericht worden met een beperkt budget. Bezoekers voelen zich zo meteen welkom en circuleren door de woning word net dat tikkeltje aangenamer.

 

inkomhal inrichten - Spiegels in de hal


Het reflecterend karakter van spiegels heeft heel wat voordelen in de donkere en smalle gangen. Het weerkaatst licht en doet de ruimte visueel groter aanvoelen. Bij het naar buiten gaan is het ook praktisch jezelf van kop tot teen te inspecteren.

inkomhal spiegels met kapstok en design jassenrek

"Design kapstok: Flamingo Coat Stand - designer: Gino Carollo - Ontwerp voor: Porada"

 

Eyecatchers


De inkomhal wordt dikwijls neutraal gehouden. Nochtans is het de ideale ruimte om te experimenteren met felle kleuren en uitbundige blikvangers. Aangezien je weinig tijd doorbrengt in deze ruimte zal je er ook niet snel op beu gekeken zijn. Opvallende eyecatchers kunnen verkregen worden door felle accentwanden te kleuren of opvallende decoratie elementen te plaatsen. De eyecatcher kan ook een functioneel element zijn zoals een paraplubak, opbergmeubel of jassenhouder.

inkomhal design kapstok en design jassenrek voor de gang - Flamingo Coat Stand - designer: Gino Carollo - Ontwerp voor: Porada

"Design kapstok: Corner Guy - designer: Ineke Hans - Productie: Van Esch"


Gang inrichten - zithoek in de gang of inkom hal


Als je voldoende plaats hebt is het altijd leuk een kleine zithoek te plaatsen. Het maakt de kille inkomhal huiselijker en het is bovendien heel praktisch bij het passen van schoenen.

inkomhal met zithoek en leuk behangpapier of kleuren schilderen en verven - Design kapstok: Corner Guy - designer: Ineke Hans - Productie: Van Esch

Deze inkomhal was te zien op de stand van Arté tijdens BIS 2010. Het behangpapier komt uit hun elegante collectie "Murogro Future"

 
 

 

interieurtips > inkomhal inrichting - gang inrichten: verven en schilderen