Terug naar boven


interieurtips > interieur meubelen > inspiratie foto's moderne trappen
volgend artikel >>

Trappen ontwerpen - inspiratie en informatie


trappen Bij het ontwerpen of kiezen van een trap komt heel wat kijken. Enerzijds heb je het technisch aspect van ergonomie en postionering:: Een gebruiksvriendelijke trap op een centrale locatie zal de circulatie tussen 2 verdiepen enorm bevorderen. Anderzijds heb je ook het estetisch aspect. Door de grote omvang en centrale locatie zal de trap soms een ongewenste eyecatcher worden in de woning. Gelukkig bestaan er heel wat elegante oplossingen om van de trap een graag geziene blikvanger te maken. In deze interieurtip zie je alvast enkele inspirerende voorbeelden van moderne en originele trappen.

 

Inspirerende trappen - Design en moderne uitvoeringen


Design trap van traanplaat met blauwe LED verlichting moderne trap met indirecte ingebouwde verlichting onder de trap leuning


Trappen worden vervaardigt uit talrijke materialen en in allerlei vormen. Dankzij moderne technieken en verankeringsmethoden wordt het steeds makkelijker materialen te gebruiken en te verwerken die voordien onmogelijk waren. Zo zijn zwevende houten treden, smalle metalen trappen, zwevende betonnen trappen en zigzag trappen uit geperst hout al lang geen uitzondering meer in een modern interieur. Ook de integratie van ingebouwde LED verlichting is tegenwoordig onmisbaar bij design trappen. Deze zijn niet alleen ideaal als oriëntatie verlichting maar gekleurde LED verlichting is ook een echte eyecatcher!

inox trap met glazen treden originele zwarte trapleuning voor een unieke trap

 

Inspirerende trappen - ruimtebesparende trappen


Ruimtebesparende trap - draaitrap Als je gebrek aan vrije ruimte hebt om een trap met standaard afmetingen te plaatsen zijn er verschillende oplossingen. Zo kan je trappen stijler maken door een hogere optrede te nemen of gebruik te maken van een kortere aantrede. Naast deze klassieke oplossing zie je ook steeds meer zig-zag trappen opduiken. Doordat de verhoging van tredes niet enkel frontaal maar ook zijdelings gebeurt kan je een trap plaatsen die 2 keer minder ruimte inneemt dan de standaard trappen. Het nadeel van deze trappen is dat je verplicht bent de opgelegde route te volgen. Je zal dus altijd eerst met je linker- of rechtervoet de trap op moeten om vervolgens de trap op deze manier te gebruiken. Links zie je een moderne uitvoering van een ruimtebesparende draaitrap.

 

Inspirerende trappen - ingebouwde bergruimte


ruimtebesparende trappen met ingebouwde kasten

Trappen nemen heel wat ruimte in beslag. Tenzij je een grote woning hebt met veel opbergruimte kan je deze verloren ruimte beter optimaal benutten. Als de zijkant van je trap open is kan je hierin een bergruimte maken voor wasmachine, toilet, strijkplank en andere huishoudelijke voorzieningen. Ook kan je een boekenrek integreren in de zijkant van je trap om zo het imposant gevoel van de trap te verbergen. Bij trappen die tussen 2 muren zitten kan je ook opteren om schuiven in de trappen zelf te maken. Je kan ook een open berging creëren aan de zijkant van je trap. Het nadeel hiervan is wel dat alle producten zichtbaar zijn.

 
 

 

interieurtips > interieur meubelen > inspiratie foto's moderne trappen
volgend artikel >>