Terug naar boven


interieurtips > interieur stijlen > Cottage interieur - landelijke inrichting

De cottage stijl - Tips voor een landelijke inrichting


landelijke inrichting met pasteltintenEen van de meest populaire decoratie stijlen van het moment is ongetwijfeld de cottage stijl. In een wereld vol technologie en drukte lijkt men in de thuisomgeving net te willen teruggrijpen naar de genegenheid van een warme, gezellige thuis. De landelijke stijl en decoratie is een mengeling van lichte kleuren, comfortabele zachte stoffen en rustgevende decoratie accessiores met een vintage uitstraling.

In tegenstelling tot wat de naam soms laat uitschijnen kan men een landelijke inrichting in elk type woning integreren. of het nu een appartement, herenhuis of moderne villa is. De landelijke stijl is helemaal ook geen dure stijl omdat cottage elementen vrij courant te verkrijgen zijn en deze mooi aansluiten bij elkaar hoef je je dus niet te beperken tot enkele moeilijk te vinden stukken. Bovendien kan je ook heel wat meubelen tweedehands kopen en deze er als nieuw laten uitzien door te verven of herstoferen zodat ze matchen bij de gewenste inrichting.


Cottage interieur - meubelen en landelijke decoratie


landelijke woonkamer in cottage stijl

De meubelen en decoratie zijn essentieel voor een geslaagd landelijk interieur. De ruimte zal zijn eigen identiteit en knus gevoel verkrijgen naargelang het aantal decoratie elementen, kleuren en texturen. Hoe ver je gaat kan je zelf bepalen, zorg er wel voor dat het niet overbeladen wordt zodat je woning niet gaat lijken op een decoratie showroom. Koop ook niet de eerste de beste decoratie meubels en versiering maar ga op zoek naar leuke en originele dingen. Zo kan je de uitstraling van je interieur ook steeds een nieuwe look geven. Cottage meubelen hebben veelal een open karakter zodat alles wat in het meubel zit zichtbaar is. Deze kunnen wel worden afgeschermd door glas, halfopen houten panelen of zelf kippengaas. Bij de bovenstaande cottage keuken merk je duidelijk dat de open kasten enorm bijdragen tot de gezellige landelijke sfeer.

 

Landelijke kleuren - wittinten


Naargelang persoonlijke smaak en architecturale eigenschappen van de woning kan je opteren voor verschillende kleuren combinaties. Hieronder vind je alvast enkele leuke ideeën voor een cottage inrichting:

cottage woonkamer in wit geschilderde wanden witte landelijke inrichting met kerstboom


Wit is een kleur dat vaak gebruik wordt in een landelijke inrichting. Om de kamer het typische cottage gevoel te geven kies je best voor off-white of gebroken wit. Puur wit laat een steriele indruk na, wat niet past bij het cottage gevoel. Bij een volledig witte inrichting zal het contrast vooral moeten verwezenlijkt worden met ruwe texturen en verschillende materialen.

Landelijke kleuren - Pasteltinten


cottage woonkamer interieur met pastelkleuren pastelkleuren voor een cottage inrichting

Pasteltinten zijn typische lentekleuren. Ideaal dus als je de kamer licht en jeugdig wil laten aanvoelen. Het vinden van bijpassende meubelen en decoratiematerialen verloopt wel iets moeizamer.


Landelijke interieur kleuren - Aardetinten en natuurlijke kleuren


landelijke bureau kamer in cottage stijl stoffen zetel in een landelijke leefkamer


Tegenwoordig zijn aardetinten ook weer heel populair voor een hedendaagse landelijke inrichting. Boskleuren in combinatie met natuurlijk hout of lichte zandkleuren zijn hierbij slechts enkele voorbeelden. Deze kleuren zullen rust en genegenheid brengen in je cottage inrichting en helpen ook een grote ruimte knusser maken.

 

Landelijke interieur inrichting - Stoffen voor een cottage interieur


bordeaux zetel - stoffen fauteuil

De meest gebruikte stoffen voor een cottage interieur zijn leder, linnen en grof geweven stoffen. De patronen kunnen variëren van lichte bloemenpatronen, stoffen met ruiten of strepen en volle kleuren.

 

Meer interieurtips voor een landelijke inrichting


Tips voor een landelijke keuken in cottage stijl

Tips voor een landelijke woonkamer in cottage stijl

Tips voor een landelijke badkamer in cottage stijl

 
 

 

interieurtips > interieur stijlen > Cottage interieur - landelijke inrichting