Ga naar de inhoud

Tips voor een Japans interieur

Een Japans interieur is de kunst van het weglaten. Het schenkt rust, ruimte, sereniteit en oog voor detail. De traditionele Japanse bouw- en interieurkunst zijn een bron van inspiratie voor architecten. Breng de stilte in huis aan de hand van onze tips voor een Japans interieur.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een Indiaas interieur

Een Indiaas interieur straalt heel wat sfeer uit. Rijkelijke kleuren, zwoele geuren en fijn snijwerk zijn enkele van de typische kenmerken die je overal terugziet in India. Hoe je zelf een Indiaas interieur kan ontwerpen, ontdek je hier.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een industrieel interieur

Bij een industrieel interieur denk je vast ook meteen aan grote, moderne lofts in oude fabrieksgebouwen. Maar met deze slimme tips hoef je helemaal niet naar een leegstaand pakhuis te verhuizen om ook jouw interieur die stoere, industriële look te geven.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een Scandinavisch Interieur

Een scandinavisch interieur is de laatste jaren bijzonder populair en dat is niet onterecht. De combinatie van strakke lijnen, warme kleuren en natuurlijke materialen geven je woning heel wat pit en zorgen tegelijkertijd ook voor een sfeervolle toets. Tips en inspiratie vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Etnische invloeden in je interieur

Hoe geef je je moderne interieur een exotische uitstraling? Hoe kan je stijlvol  etnische elementen integreren in je interieur? In dit artikel kan je inspiratie, praktische tips en originele ideeën terugvinden om je interieur een moderne etnische look te geven

LEES INTERIEURTIP

Marokkaans interieur

Een Marokkaans geïnspireerd interieur brengt heel wat kleur in je woning en doet je wegdromen naar warmere oorden. Inspiratie en typische kenmerken voor een Marokkaanse inrichting vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis

De Metropolitan stijl is één van de uitbundigste interieurtrends van de afgelopen jaren. Bling-bling decoratie en flashy kleuren die schreeuwen om aandacht.. You hate it or you love it!

LEES INTERIEURTIP

Feng Shui inrichting tips

Feng Shui is een oude Chineese leer waarbij de woning ingericht wordt met als doel positieve energie op te wekken. Ook wanneer je niet gelooft in de kracht van Feng Shui kan je er heel wat uit leren.

LEES INTERIEURTIP

De cottage stijl - Tips voor een landelijke inrichting

De landelijke stijl staat gekend om zijn rustgevende karakter en overdaad aan decoratie. Door te spelen met kleuren en meubels kan je cottage in heel wat stijlen verdelen. Zo is een moderne interpretatie perfect mogelijk.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een Pop art interieur

Een Pop Art interieur is helemaal hip. Felle kleuren, ronde kunststof vormen en dit alles geïnspireerd op de popcultuur van eind jaren vijftig en zestig. Dat is Pop art! Hoe je deze unieke stijl in jouw interieur integreert lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting

Wil jij ook tot rust komen in jouw interieur dan is een minimalistische zen inrichting misschien wel wat je nodig hebt. Voor een harmonieus geheel kan je gebruikmaken van de 7 kenmerken van deze Aziatische interieurstijl.

LEES INTERIEURTIP

 

Interieurstijlen uit de hele wereld

Dankzij de globalisering leren we steeds meer originele interieurstijlen kennen uit diverse culturen. Om heerlijk tot rust te komen, kan je gebruik maken van Feng Shui die harmonie brengt in je woning. Hou je meer van minimalisme, is een zen interieur de manier om rust, ruimte en licht te creëren. Hierbij sluit het Scandinavisch interieur aan waarbij wordt gewerkt met warme kleuren en natuurlijke materialen om sfeer te scheppen in elke kamer van je huis. Naast de minimalistische inrichting bestaan er ontelbaar veel wereldse interieurstijlen die gebruik maken van fellere kleuren, meer decoratieve elementen en unieke materialen. Haal bijvoorbeeld de sfeer van een grootstad in huis met de Metropolitan stijl of kies voor een op en top culturele ervaring met een Marokkaans of Indisch interieur. Je kan ook opteren voor een invloed van dichter bij huis met bijvoorbeeld de Cottage stijl. Deze landelijke stijl wordt gekenmerkt door een rustgevend karakter en overdaad aan decoratie. In deze rubriek vind je een waaier aan voorbeelden van over de hele wereld die mits enige aanpassingen perfect toegepast kunnen worden in onze Westerse woonomgeving. 

 

Ethnische woonkamer met rieten poefs en Japanse schuifdeur - Interieurstijlen uit de hele wereld© Shutterstock