Terug naar boven


Home > interieurtips > keuken inrichting tips - advies en ideeën

Keuken indeling Tips

Ergonomie in de keuken

keuken indeling ergonomie en de keukendriehoek

Bij het ontwerpen van een keuken komt heel wat kijken. Aan de hand van de keukendriehoek, standaard afmetingen en een weldoordachte keukenopstelling kan je een praktische en ergonomische keuken ontwerpen.

keukenindeling

Keukeneiland

Tips voor het kookeiland

keukeneiland en kookeiland informatie

Het integreren van een kookeiland zorgt voor een dynamische leefkeuken waarin verschillende ruimtes mooi in elkaar overvloeien. In dit artikel vind je tips en afmetingen voor een praktisch kookeiland of keukeneiland.

kookeiland

Keuken op maat

Info over maatwerk keukens

Keuken op maat

Met een keuken op maat kan je jouw kookruimte optimaal benutten volgens de indeling en opbouw die jij wenst. Hoe een maatwerk keuken tot stand komt, waar je terecht kan voor maatwerk en welke valkuilen je kan vermijden lees je hier.

kookeiland

FOTO: Originele keukenaccessoires

Praktische en originele gadgets

keukenspullen

Met deze originele keukenspullen, gadgets en accessoires breng je gegarandeerd meer leven in elke keuken. Decoratie was nog nooit zo praktisch en functioneel.

keuken decoratie

Tip: Nieuwe keuken nodig?

Vraag hier gratis offertes aan voor een nieuwe keuken

keukenspullen

Via interieurdesigner.be kan je nu gratis offertes aanvragen bij verschillende keukenbouwers uit jouw regio. Makkelijk snel en volledig vrijblijvend.

Prijs nieuwe keuken

Graniet werkblad

Informatie over granieten werkbladen

tegels keuken

Een werkblad in graniet is bijzonder sterk en kan ook tegen heel wat zuren. Welke soorten graniet er bestaan en met welke punten je rekening moet houden lees je in dit artikel.

Werkblad in graniet

Keukentegels kiezen

Zo vind je de perfecte tegels

tegels keuken

Met deze tips kom je te weten hoe je praktische en hygiënische tegels vindt voor jouw droomkeuken. Ook informatie over de meest gebruikte tegels zoals mozaiek, zelliges en metrotegels vind je hier terug.

keukentegels prijs metrotegels, zelliges en mozaiek

Keukenverlichting

Tips voor een optimale verlichting

tegels keuken

Maak van de keuken een aangename werkplek door te kiezen voor aangepaste verlichting. Combineer werkverlichting, algemene verlichting en sfeerverlichting voor het beste resultaat.

keukentegels prijs metrotegels, zelliges en mozaiek

Open of gesloten keuken kiezen

Voor- en nadelen open keukens

keuken indeling ergonomie en de keukendriehoek

Een open keuken is ideaal voor het sociaal contact maar heeft ook enkele praktische ongemakjes. In deze keukentip zetten we alle voordelen en nadelen van gesloten, half open en open keukens op een rijtje.

open keuken

Spatwand materialen

Spatwand of achterwand kiezen

keuken spatwand

De spatwand beschermt de muur achter het werkblad tegen vuile vlekken en vocht. Je kiest hier dus best voor een makkelijk te reinigen en hygiënisch materiaal. In dit artikel vind je de meest gebruikte materialen en hun eigenschappen.

keuken spatwand

Keuken renoveren

Tips voor een goedkope keuken restyling

keuken renovatie keukens renoveren

Keukentrends zijn steeds in beweging waardoor je keuken er na enkele jaren al snel ouderwets en gedateerd kan uitzien. Met deze eenvoudige en goedkope tips laat je elke keuken er weer als nieuw uitzien.

keuken renovatie keukens renoveren

Dampkap in het werkblad

Voor- en nadelen afzuigkappen in het werkblad

keukeneiland en kookeiland informatie

Om bij een kookeiland het ruimtegevoel optimaal te behouden wordt vaak gekozen voor een ingebouwde dampkap in het werkblad. De verschillende mogelijkheden met hun prijs, voor- en nadelen vind je hier terug.

Werkblad met uitschuifbare dampkap

Foto spatwand

Gebruik je favoriete foto als achterwand

fotobehang spatwand keuken

Ben je op zoek naar een persoonlijke en originele blikvanger, dan is een achterwand met fotobehang vast iets voor jou! Pimp je keuken en laat vrienden en familie versteld staan van je trendy interieur.

foto achterwand

Corian werkblad

De voordelen en nadelen van een corian keukenblad

fotobehang spatwand keuken

Corian is een veelzijdig materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt als keuken werkblad. In dit artikel vind je algemene informatie en belangrijke eigenschappen terug van een Corian werkblad en achterwand.

corian keukenblad

Keuken schilderen - stappenplan

Stappenplan en tips keuken verven

keuken verven

De keuken schilderen heeft tal van voordelen! Het is goedkoper dan een nieuwe keuken, ecologisch verantwoord, origneel, uniek en bovendien een creatieve bezigheid. In deze tip vind je een overzichtelijk stappenplan en enkele leuke ideeën terug.

 

keuken verven

Keukentegels schilderen

Schilderen van keukentegels - stappenplan

keuken tegels schilderen

Als je de keuken wil opfrissen of renoveren hoef je niet meteen alles uit te breken. Door ouderwetse tegels een likje verf te geven kan je de ruimte weer doen stralen en spaar je heel wat uit in de portemonnee. In dit artikel vind je een handigs stappenplan terug.

tegels schilderen

Landelijke keuken

Tips voor het inrichten van een cottage keuken

cottage keuken

Landelijke keukens zorgen ervoor dat je een rustgevend interieur krijgt dan nauw verbonden is met de natuur en ambachtelijke materialen. Om een geslaagde cottage stijl te ontwerpen verzamelden we enkele leuke ideeën, tips en inspiratie foto's.

Cottage keuken

 

keukeninrichting tips - inspiratie en keukens ideeën


De keuken en eetkamer zijn één van de meest gebruikte kamers in het hedendaagse woongebeuren. Het is dan ook logisch dat je je goed informeert alvorens je naar de winkel gaat om nieuwe keukens uit te gaan testen. Of je nu op zoek bent naar een landelijk, klassiek of design exemplaar, op deze pagina vind je heel wat inspiratie en nuttige weetjes. Standaard afmetingen, inrichting ideeën, nuttige tips en advies voor het integreren van de eetkamer. Of je nu enkel wil verven, nieuwe keukenkasten wil plaatsen of de dampkap of kookeiland wil verplaatsen, tussen deze keukentips vind je alle informatie die kan helpen bij het ontwerpen van een praktische indeling. De tips zijn zowel toepasbaar voor trendy, klassieke, cottage, minimalistische en design keukens.