Terug naar boven


interieurtips > Keuken tips > keuken renoveren - keukens renovatie

Keuken renoveren - tips voor een goedkope restyling


Aangezien interieurtrends steeds veranderen, kan je keuken er na enkele jaren al snel gedateerd uitzien. Een nieuwe keuken kopen zou echter zonde zijn want alles is nog in prima staat. In dat geval kan je opteren om de keuken te renoveren of te restylen. Zo kan je met een beperkt budget de keuken er weer als nieuw laten uitzien!

keuken renoveren


Keukens restyling - Nieuwe accessoires


Keukenaccessoires toevoegen of vernieuwen kan wonderen doen! Een handdoekhouder, messenblok, vaste snijplank en lepelhouders kan je voor enkele euro’s al op de kop tikken. Decoratief en functioneel gaat ook perfect samen. Denk maar aan opvallende pepermolens of kleurrijke bloempotjes met verse kruiden.

keuken accessoires ikea decoratie ikea keuken decoratie

Bij Ikea vind je heel wat goedkope keuken accessoires waar je keuken er als nieuw kan uitzien voor minder dan honderd euro!

 

Keuken renovatie - De spatwand


Bij het binnenkomen van de keuken is de spatwand één van de eerste dingen die in het oog springt. Oude keukentegels geven al snel een voorbijgestreefde indruk en vervang je best door een modern, naadloos oppervlak. Zo is inox en glas een prima keuze die veel hygiënischer is dan tegels. Na het renoveren zal je keuken ook veel groter ogen aangezien deze materialen veel meer reflecteren.

 

Wil je de spatwand goedkoop renoveren dan kan je de tegels schilderen met speciale verf of een waterwerend plaatmateriaal aanbrengen. Om er een speelse toets aan te geven, kan je ook gebruik maken van magnetische verf of whiteboardverf.

 

keukendeuren renoveren


De keukendeuren verven is een goedkope oplossing die je keuken meteen een nieuwe look geeft. Zie je het vele werk niet zitten dan kan je de deuren ook overplakken met kwalitatieve folies. Soms kan het al voldoende zijn om enkel de handvaten te wijzigen.

 

keuken renoveren - Verlichting


keuken renovatie met led verlichting keuken renoveren met legplanken

De laatste jaren kent LED-verlichting een echte opmars. Door LED-strips aan te brengen onder de keukenkasten of hangkasten verbeter je niet enkel het zicht maar breng je ook heel wat sfeer. LED-strips kan je kopen in tal van doe-het-zelfzaken en woonwarenhuis IKEA.

 

keukens renovatie - Creëer eenheid


Extra attributen in hetzelfde materiaal als de keuken laten de ruimte er heel wat luxueuzer uitzien. Denk hierbij aan bijhorende legplanken of een eettafel die matcht met jouw keukenblad. Samenhorigheid zal het bovendien veel aangenamer maken om in de keuken te vertoeven.

 

TIP: Een nieuwe keuken nodig?


keuken prijs offerteBen je van plan te renoveren en wil je een nieuwe keuken plaatsen? Via Interieurdesigner kan je nu tot 4 gratis offertes aanvragen bij professionele plaatsers uit jouw regio. Elke aanvraag is compleet vrijblijvend.

Klik hier voor een gratis offerte aanvraag.

 
 

 

interieurtips > Keuken tips > keuken renoveren - keukens renovatie