Ga naar de inhoud

Paneelgordijnen voor een stijlvol en rustgevend interieur

Met paneelgordijnen kies je voor elegante en rustgevende raamdecoratie. De eigentijdse uitstraling maakt het bovendien de perfecte lange termijn keuze voor jouw interieur. Inspiratie en info over de mogelijkheden en prijzen lees je hier. 

LEES INTERIEURTIP

Ramen inkijkwerend en zonwerend maken met raamfolie

Geen fan van gordijnen of andere opvallende raamdecoratie? Met raamfolie kies je voor een subtiel en relatief goedkoop alternatief. Meer over de soorten, prijs, voordelen en andere interessante weetjes ontdek je hier. 

LEES INTERIEURTIP

Verhoog je comfort met elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen maken je leven een pak makkelijker. Met een afstandsbediening of wandschakelaar kan je heel makkelijk je rolgordijnen openen of sluiten. Ontdek meer over de mogelijkheden in dit artikel.

LEES INTERIEURTIP

Houten shutters

Houten shutters zijn niet langer enkel voor landelijke interieurs. Dankzij de grote variatie aan kleuren en houtsoorten passen ze bij elke stijl. We zetten de belangrijkste weetjes over houten shutters op een rijtje. 

LEES INTERIEURTIP

Horizontale & verticale lamellen

Lamellen zijn een populair alternatief voor gordijnen. Ze vormen de ideale zonnewering en je kan zelf spelen met licht en schaduw. Dit artikel somt de voor- & nadelen van zowel horizontale als verticale lamellen op. 

LEES INTERIEURTIP

Aluminium jaloezieën: Voor- & nadelen

Aluminium jaloezieën geven een moderne, industriële uitstraling aan je woning of kantoor. Met jaloezieën kan je de lichtinval en inkijk perfect regelen. Leer alles over de voor- en nadelen van aluminium jaloezieën. 

LEES INTERIEURTIP

Houten jaloezieën: Voor- en nadelen

Met houten jaloezieën creëer je een unieke sfeer in elke ruimte in je woning. De enorme variatie zorgt ervoor dat het past in elk interieur van klassiek tot modern. Wat de voor- en nadelen zijn van houten jaloezieën lees je hier. 

LEES INTERIEURTIP

Vouwgordijnen: Inspiratie

De populairste raamdecoratie is en blijft vouwgordijnen. Ze zorgen voor een warme sfeer in elke kamer van je huis en ze passen in elk interieur. Kom alles te weten over vouwgordijnen!

LEES INTERIEURTIP

Rolgordijnen kiezen: Alle soorten op een rijtje

Rolgordijnen zijn zeer geschikt om de lichtinval in huis te regelen en om inkijk van buitenaf te voorkomen. De keuze aan decoratieve stoffen is erg uitgebreid en mede hierdoor zijn rolgordijnen erg populair en worden ze in uiteenlopende interieurs toegepast.

LEES INTERIEURTIP

Screens zonwering: Soorten & prijzen

Een screen is de ideale oplossing om het zonlicht te weren en tegelijkertijd nog steeds te genieten van het uitzicht. Lees over de drie soorten screens en laat je inspireren. 

LEES INTERIEURTIP

Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie

Speelse gordijnen geven iets extra aan de inrichting van de kinderkamer. Welk patroon past het best bij het karakter van je kind? Wij zetten enkele tips omtrent gordijnen voor de kinderkamer op een rijtje.  

LEES INTERIEURTIP

Zonneschermen: Inspiratie & soorten

Zonneschermen zijn fijne schaduwbrengers. Ze houden in de zomer het felle zonlicht tegen en in de winter laat je ze gewoon dichtgeklapt. Zonneschermen zijn breed toepasbaar, niet al te duur en door het ruime aanbod is er voor iedere woning wel een geschikt zonnescherm te vinden.

LEES INTERIEURTIP

Rolluiken plaatsen: Info en prijs advies

Rolluiken zijn uiterst functioneel en bieden veel voordelen. In de zomer beschermen ze tegen de zon en in de winter houd je er de kou mee buiten. Rolluiken zorgen daarnaast voor een veilig gevoel en een hoge mate van privacy. Ze zijn in verschillende uitvoeringen en afwerkingen te koop.

LEES INTERIEURTIP

 

Welke raamdecoratie voor je interieur?

Met raamdecoratie geef je sfeer en charme aan je interieur. Elke ruimte van je woning heeft nood aan gordijnen, jaloezieën, lamellen,... Op die manier hou je  het zonlicht af en toe buiten tijdens de zomer en de warmte binnen gedurende koude winters. Raamdecoratie bestaat in allerlei types, materialen en kleuren zodat er voor elk interieur een goede keuze bestaat. Voor een industriële look kan je kiezen voor aluminium jaloezieën terwijl de houten shutters veeleer passen in een landelijkere woning. Niet enkel binnen maar ook buiten wil je soms bescherming tegen de zon. Met de juiste zonwering tover je terras om tot een schaduwzone. Je hoort het, voor elk wat wils. Kom alles te weten over raamdecoratie voor zowel je interieur als exterieur in onze artikels. 

 

Romantische woonkamer met aluminium lamellen - raamdecoratie© Shutterstock