Ga naar de inhoud

De slaapkamer inrichten en indelen: Tips en inspiratie

Wil jij ook een slaapkamer die net uit de boekjes lijkt te komen? Aan de hand van een moodboard en enkele handige truckjes maak je van de slaapkamer inrichting een geslaagd geheel.

LEES INTERIEURTIP

Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer

Kleuren zorgen voor heel wat sfeer in de slaapkamer en kunnen je gemoedstoestand positief beïnvloeden. Welke kleurencombinaties je kan kiezen en hoe je kleur kan toepassen lees je in deze interieurtip.

LEES INTERIEURTIP

Moderne slaapkamer: Ideeën & inspiratie

De vormgeving van een moderne slaapkamer zorgt voor een rustgevende omgeving. Laat de prularia achterwege en kies voor inbouwkasten, effe vloeren, strakke materialen en lijnen. Vind hier meer inspiratie!

LEES INTERIEURTIP

Landelijke slaapkamer: Ideeën & inspiratie

Met een landelijke slaapkamer creëer je een oase van rust waar je heerlijk kan ontspannen. De romantische en charmante uitstraling zorgen voor een luxueuze uitstraling. Ontdek de belangrijkste elementen van een landelijk interieur in de slaapkamer. 

LEES INTERIEURTIP

Tips en inspiratie voor een groene slaapkamer

Groen in de slaapkamer zorgt voor ontspanning en rust. De kleur straalt eveneens energie en kracht uit voor een frisse start. Hier enkele tips voor een verrassend groen interieur.

LEES INTERIEURTIP

Welke matras kopen | Soorten matrassen

Matrassen zijn verkrijgbaar in heel wat materialen met elk hun specifieke eigenschappen. Welke matras het best bij je past en welke voordelen en nadelen de verschillende soorten matrassen hebben lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Het waterbed: Alle voordelen en nadelen op een rijtje

Het waterbed is een prima alternatief voor de klassieke matras wanneer je last hebt van rugproblemen of allergieën. Ook naast gezondheidsredenen hebben watermatrassen heel wat te bieden.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een gezellige slaapkamer in de winter

Tijdens de koude wintermaanden mag er gerust wat meer sfeer gebracht worden in de slaapkamer. Deze tips helpen je alvast op weg om de slaapkamer net dat tikkeltje knusser te maken.

LEES INTERIEURTIP

Boxspring kopen: Soorten boxsprings en hun prijzen

Van alle soorten bedden is de boxspring het meest verkochte. Boxsprings zijn dan ook bijzonder goed voor het lichaam en passen bij elk type slaapkamer inrichting. Welke soorten boxsprings je kan kopen lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Een nieuw bed kopen? Dit moet je weten

Een nieuw bed moet er niet alleen goed uitzien maar moet ook praktisch zijn in gebruik. Hoe je het ideale bedframe kan spotten en met welke afmetingen je rekening moet houden vind je terug in deze interieurtip.

LEES INTERIEURTIP

 

Slaapkamer inrichten: inspiratie & originele ideeën

Wist je dat we één derde van ons leven doorbrengen in bed? Reden te meer om je slaapkamer in te richten tot een sfeervolle en warme plek waar je heerlijk kan slapen en ontspannen. Wil je een landelijke of een moderne slaapkamer? Met de juiste meubels en decoratieve elementen creëer je de ruimte van je dromen. Een belangrijk stap daarbij is bepalen welke kleurtinten het best passen bij je persoonlijkheid. Om de juiste tint van je slaapkamer te selecteren, lees het artikel 'Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer' want kleuren doen wonderen voor je humeur. Vooraleer je aan de grootse werken begint, is het noodzakelijk om zowel de indeling, de plaatsing van de verlichting,... goed te plannen. Nuttige tips, informatie en unieke ideeën vind je terug in onze artikels. 

 

Slaapkamer met badkamer - Slaapkamer ideeën© Shutterstock