Terug naar boven


interieurtips > slaapkamer > kinderslaapkamer - kinderkamer ideeën en foto's

Tips voor een geslaagde kinderslaapkamer inrichting


kinderkamer inrichting Bij het inrichten en ontwerpen van een kinderkamer komt heel wat kijken. Kinderen hebben heel wat fantasie en vrije tijd waardoor de kinderkamer meer moet zijn dan gewoon maar een slaapplaats. De kinderkamer moet ruimte bieden om te spelen, dansen, zingen, schilderen, knutselen, tekenen en zoveel meer.

In deze interieurtip hebben we alvast enkele leuke voorbeelden en foto's verzameld van leuke thema kinderslaapkamers en inspirerende ideeën voor de inrichting van kinderkamers.

 

Kinderkamer inrichting - Overleggen en participeren


Betrek je kind bij de ontwerpfase. Laat hun tekeningen maken en pols welke activiteiten ze willen uitvoeren, wat hun favoriete kleuren zijn en welke thema's ze graag zien in hun nieuwe slaapkamer. Laat je kinderen ook participeren bij het afwerken en decoreren van de slaapkamer. Dit wakkeert de creativiteit aan en zal een positieve invloed hebben op je kind.

 

Kinderkamer inrichting - Creëer zones


slaapkamer voor kinderen kinderslaapkamer met rose meisjes kleuren

Zorg er voor dat de kinderslaapkamer multifunctioneel is zodat je kind verschillende activiteiten kan uitvoeren. De beste manier om dit te verwezenlijken is verschillende zones te creëren: Een speelzone, een studiezone, een tekenhoek en een knusse zithoek. Op deze manier leer je je kind orde scheppen en kan je duidelijke afspraken maken. Wanneer je geen zonering voorziet zal de kinderkamer al snel een grote warboel worden.

 

Kinderkamer inrichting - bergruimte


Voldoende bergruimte is essentieel in een kinderkamer. Er zijn verschillende innovatieve manieren om rommel op te bergen. Decoreer de kamer met rieten manden, inbouwkasten, rekken die afgeschermd zijn met gordijnen of doorzichtige opbergboxen. Belangrijk hierbij is meubelen te kopen die je kind makkelijk zelf kan openen en vullen. Voorzie ook enkele legplanken waar je kind zijn cadeau's en trofeeën kan plaatsen. Dit kan je kind inspireren en aanmoedigen.

leuke kinderkamer inrichting speelkamer met berging voor kinderen

 

Kinderkamer inrichting - Gordijnen en zonsverduistering


De zonnewering van de kinderslaapkamer vergt niet veel aandacht. Maak zeker geen gebruik van lange, slepende gordijnen om ongelukken te vermijden. Zorg er ook voor dat het materiaal flexibel en makkelijk afwasbaar is.

 

Kinderslaapkamer kleuren


kinderslaapkamer met bordkrijt voor een knutselhoek in de kinderkamer

Kinderkamer kleren mogen licht en kleurrijk zijn. Je kan muren decoreren met stickers, behangpapier, muurtekeningen of grote foto's. Ook bordverf in de kinderkamer zorgt voor heel wat pret. Je kind kan zich creatief bezig houden en het heeft de kinderslaapkamer een unieke uitstraling. Een alternatief voor bordverf is whiteboardverf. In plaats van krijt kan je dan afwasbare stiften gebruiken.Om je kind te laten dromen is het ook altijd leuk wolken te schilderen op het plafond.

 

Kinderslaapkamer - Aangepast kindermeubilair


Bij het aanschaffen van kindermeubilair is het belangrijk te kijken naar de veiligheid van de meubelen. Kies voor slaapkamermeubilair met stompe hoeken en kijk na of er geen giftige stoffen gebruikt werden. Ook hygiëne is een belangrijk aandachtspunt bij de kinderslaapkamer. Kies daarom voor makkelijk afwasbare meubelen zonder al te veel franjes.

Tegenwoordig vind je ook heel wat kindermeubilair aanpasbaar aan de leeftijd van je kind. Deze zijn iets duurder in aankoop maar zijn snel terug verdient door hun langere levensduur.

baby kamer kinder meubelen kinder stoeltje en zitmeubel

 

Kinderkamer ontwerpen - Verlichting


Voldoende verlichting is een must in elke kinderslaapkamer. Door het veranderend karakter van je kind maak je best gebruik van multifunctionele verlichting en meerdere verlichtingselementen. Dit kan je doen door basisverlichting te combineren met één of meerdere accentverlichtingen aan het bed en de tekenhoek. Nachtlampjes zijn dan weer ideaal om je kind 's avonds tot rust te brengen.

 

Kinderkamer inrichting - thema inrichting


slaapkamer voor kinderen

Werken volgens een thema zorgt voor eenheid in de kinderkamer. Hoe meer je deze kan uitwerken, hoe fijner voor je kind. Enkele veelgebruikte themakamers zijn: dieren, sport, regenboog, prinsessen, auto's, moto's, onderwater, piraten, engeltjes, films, sprookjes en zoveel meer.

kinderkamer behang

Met kinderbehang transformeer je de kamer in een mum van tijd om tot een echte themakamer. Bij de online decoratie webshop Decoraza vind je tal van leuke muurtekeningen voor de kinderkamer.

 
 

 

interieurtips > slaapkamer > kinderslaapkamer - kinderkamer ideeën en foto's