Ga naar de inhoud

Zolder inrichten: mogelijkheden en tips

De zolder inrichten is een klus die heel wat mogelijkheden biedt. Hier ontdek je verschillende functies die je aan een zolderkamer kan geven en enkele interessante manieren om het ruimtegevoel in de meestal kleine zolderkamer te vergroten.

LEES INTERIEURTIP

Zolder renoveren: ideeën en praktische tips voor zolderrenovatie

Door een zolderrenovatie uit te voeren kan je een volwaardige nieuwe ruimte in huis creëren. Je zolder renoveren is echter een klus waarbij heel wat komt kijken. In dit artikel vind je tips en aandachtspunten voor zolderrenovaties.

LEES INTERIEURTIP

Online offerte aanvragen voor zolder inrichten

Door je zolder in te richten, benut je de ruimte in je woning maximaal. Roep hulp in van aannemers om van je zolder een prachtige kamer te maken. Voor de beste prijs, vergelijk je best offertes van verschillende bedrijven. Kom hier gratis in contact met aannemers uit uw regio.

LEES INTERIEURTIP

Zolder afwerken: mogelijkheden & tips

Door je zolder te verbouwen, win je heel wat plaats. Door de ramen, plafond en wanden af te werken, krijg je een totaal nieuwe ruimte. Om goedkoop en snel te werken, kan je gyproc gebruiken. Lees er meer over in dit artikel.

LEES INTERIEURTIP

Dakramen: Materialen & prijzen

Met het toevoegen van dakramen op zolder krijgt je licht binnen en een prachtig uitzicht naar buiten. Info en prijzen van de verschillende soorten dakvensters vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Zoldertrap: Inspiratie

Met een vaste trap betrek je de zolder bij de woonruimte. Op die manier krijg je een toegankelijke extra slaapkamer, bureau, badkamer,... De populairste zoldertrappen zetten wij voor jou op een rijtje!

LEES INTERIEURTIP

Slaapkamer op zolder

De zolder is de ideale ruimte voor een rustgevende slaapkamer. Het verbouwen van de zolderkamer is de perfecte manier om extra ruimte te creëren in je woning. Volg onze tips voor een slaapkamer op zolder. 

LEES INTERIEURTIP

Een dakkapel plaatsen: Kosten & vergunning

Met een dakkapel voeg je niet alleen extra ruimte toe op zolder, je trekt ook extra daglicht naar binnen. Welke keuzes je kan maken op het gebied van dakkapelen vind je terug in dit artikel. 

LEES INTERIEURTIP

Zolderkamer maken: Tips & inspiratie

De zolderkamer is de ideale ruimte voor een extra leefruimte. Alles is mogelijk van slaapkamer tot badkamer. Laat je inspireren door onze ideeën voor het inrichten van je zolder.

LEES INTERIEURTIP

 

Zolderkamer inrichten: interieurtips

De zolderkamer wordt vaak vergeten bij het inrichten en indelen van je woning. De zolder is echter vaak een grote, functionele ruimte die je perfect kan omtoveren tot een extra slaapkamer, kinderkamer, werkruimte, hobbykamer of zelfs een badkamer. De belangrijkste voorwaarde om je zolder te betrekken bij je huis is het binnentrekken van voldoende daglicht zodat het een aangename ruimte is om te vertoeven. Voorzie voldoende ramen aan de hand van dakramen of dakkapelen. De inrichting van je zolder vraagt ten eerste een goede voorbereiding zodat je de ruimte praktisch kan inrichten. De meeste zolderkamers hebben schuine wanden dus het is vaak een goed idee om meubels op maat te laten maken zoals lage inbouwkasten, een functionele dressing,... Wat je ook met je zolder wil aanvangen in onze artikels vind je allerlei interieurtips, informatie en foto's ter inspiratie. 

 

Witte romantische slaapkamer op zolder - zolderkamer ideeën© Mitara