Ga naar de inhoud

Sarah Vermeulen is actief als interieurarchitect en freelance journalist. Ze kan maar moeilijk stil zitten en zet zich naast haar professionele bezigheden ook in als vrijwilliger voor verschillende vzw's.  Verder houdt ze van reizen, andere culturen ontdekken, theater, dansen, op blote voeten lopen en snoepen. Nadat ze in 2009 haar studies als master in de interieurarchitectuur afrondde aan Sint-Lucas Gent, volgde ze de postgraduaat 'Tentoonstelling en beheer van actuele kunst' aan het KASK in Gent.

 

avatar

Artikels van Sarah Vermeulen

Kleur je interieur groen

Het binnenbrengen van een stukje natuur in je woning kan niet alleen een esthetische maar ook praktische meerwaarde bieden. Inspiratie en tips om je interieur op een smaakvolle manier groen te kleuren kan je hier terugvinden.

LEES ARTIKEL

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem type D, ook wel balansventilatie genoemd, is een ventilatie waarbij zowel de aanvoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht mechanisch gestuurd wordt. Wat de voor- en nadelen zijn van een systeem D kom je hier te weten.

LEES ARTIKEL

Etnische invloeden in je interieur

Hoe geef je je moderne interieur een exotische uitstraling? Hoe kan je stijlvol  etnische elementen integreren in je interieur? In dit artikel kan je inspiratie, praktische tips en originele ideeën terugvinden om je interieur een moderne etnische look te geven

LEES ARTIKEL

Creatieve opbergtips

Het opbergen van je spullen hoeft niet altijd voor de hand te liggen. Zeker wanneer je de woonruimte maximaal wil benutten en dus zo weinig mogelijk plaats wil verliezen aan ‘bergruimte’, kunnen de alternatieven die in dit artikel aan bod komen je heel wat inspiratie bieden.

LEES ARTIKEL

Ventilatiesysteem C

Het ventilatiesysteem C werkt op basis van een natuurlijk luchtaanvoer via roosters in ramen en muren. De afvoer van de lucht gebeurt mechanisch. Wat de voor- en nadelen zijn van een systeem C lees je hier.

LEES ARTIKEL

Evolution Door: De futuristische origamideur

De Oostenrijke kunstenaar Klemens Trogller toont met zijn ontwerp 'Evolution Door' aan dat het basisprincipe van een deur niet als vanzelfsprekend genomen dient te worden. Hij bewijst dat het ook anders kan. 

LEES ARTIKEL

Overzicht soorten wandbekleding voor de badkamer

Naast keramische tegels en mozaiëk kan je voor de wandbekleding ook gebruikmaken van verf, behang en plaatmaterialen. Interieurdesigner zet alle materialen en hun eigenschappen op een rijtje.

LEES ARTIKEL

Tips voor een kindvriendelijk interieur

Als je kinderen in huis hebt spreekt het voor zich dat ze moeten opgroeien in een veilige en kindvriendelijke omgeving. In dit artikel geeft interieurarchitecte Sarah Vermeulen enkele leuke tips voor de inrichting van een kindvriendelijke omgeving met een educatieve en visuele toets.

LEES ARTIKEL

Infraroodverwarming

Met infraroodverwarming kan je elk type kamer op een discrete en bijzonder aangename manier verwarmen. Infraroodpanelen kunnen zowel aan het plafond als aan de muur bevestigd worden en zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen.

LEES ARTIKEL

Het belang van ventileren en de soorten ventilatiesystemen

Bij nieuwe woningen of grote renovaties is het volgens de EPB-regelgeving verplicht een ventilatiesysteem in de woning te integreren. Waarom ventileren belangrijk is en welke soorten ventilatiesystemen er zijn lees je hier.

LEES ARTIKEL