De Poolse architecten van studio PL.architekci hebben hun nieuwe werkruimte gecreëerd in een vervallen loft in Poznan. Het werkatelier bestaat uit twee verdiepen en is het resultaat van een grondige zolderrenovatie. De originele houten balken van de dakstructuur geven karakter aan het architectenbureau.

 

Atelier op zolder - houten balken © Monika Kuszynska

 

Het atelier is een mengeling van de originele, oude elementen en nieuwe, moderne ingrepen. De houten balken van de dakstructuur werden volledig bewaard en geven sfeer aan het bureau. Om meer daglicht binnen te halen, werden op deze zolder zeventien nieuwe ramen geplaatst. De dakramen zorgen tevens voor een uitzicht op de daken van de Poolse stad Poznan.

 

Zolder met mezzanine - witte zolderkamer © Monika Kuszynska

 

De dakstructuur maakte het mogelijk om een mezzanine te creeëren onder de dakbalken. Een metalen trap brengt je naar het bovenste niveau. De trap is voorzien van een schuivend mechanise zodat het gemakkelijk opzij kan geplaatst worden voor meer ruimte.

 

Mezzanine - gele designstoel © Monika Kuszynska

 

Witte vergadertafel - gerenoveerde zolderkamer © Monika Kuszynska

 

Witte bureaus met rechtstreeks daglicht - zolder verbouwen © Monika Kuszynska

 

De houten balken zorgen eveneens voor een fysieke scheiding tussen de verschillende bureaus. De onderverdeling wordt versterkt door de witte muren, kantoor meubelen en kasten. Het resultaat is een duidelijke scheiding tussen het oude en het nieuwe. 

 

Witte bureau met houten balken © Monika Kuszynska

 

Witte eames stoelen - zolder verbouwen tot bureau © Monika Kuszynska

 

 

Online offerte aanvragen zolder verbouwen

Wil je de zolder verbouwen tot extra slaapkamer, badkamer, bureau of andere ruimte? Via onze offerteservice kan je nu vrijblijvend offertes aanvragen bij gespecialiseerde aannemers. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken maar ook materialen en werkwijzen voor een geslaagde zolderinrichting. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST