De volledige renovatie en herinrichting van de gelijkvloerse verdieping van een villa, dat was de opdracht. Maar niet zomaar een renovatie: een totaalinrichting met oog voor toekomstgericht wonen, inclusief een afgescheiden praktijkgedeelte. Het resultaat is een strak, maar toch warm aanvoelend interieur op maat dat alle voldoet aan alle wensen.

 

Moderne villa met aparte praktijk

Woonkamer met open keuken © Fotografie Pieter Clicteur

De wensen van de klant waren zeer duidelijk: optimaal comfort, flexibiliteit, gebruik maken van het zicht en toekomstgericht. Daarnaast was er nog een zeer belangrijk punt: een gescheiden woon-werkfunctie. Daarom werd op het gelijkvloers een semi-open indeling gecreëerd aan de hand van een centraal volume dat meerdere functies combineert. In deze kastenwand op maat bevindt zich zowel de vestiaire, het toilet, de haard als de aircovoorzieningen.

 

Woonkamer met ingebouwde haard © Fotografie Pieter Clicteur

Voorheen waren de bewoners verplicht via een donkere, centrale gang naar een afgesloten ruimte te gaan. Door te opteren voor een semi-open kastenwand op maat kunnen ze rond het centrale volume wandelen en zo de volledige ruimte van het gelijkvloers benutten. De praktijkruimtes zijn afsluitbaar van het private gedeelte door middel van schuifdeuren die in het centraal volume inschuiven.

 

Moderne open keuken in het wit

Witte keuken met ontbijteiland © Fotografie Pieter Clicteur

De open keuken creëert een aangenaam ruimtegevoel. De moderne, witte look van de keuken matcht zeer mooi met de warme houttinten van de kastenwand. Door de strakke looplijnen en de warme afwerking van het centraal volume werd een heel functioneel, strak en toch warm aanvoelend interieur op maat bekomen. Het ontbijteiland met de hoge stoelen is bovendien zeer eigentijds en hip.

 

Witte moderne keuken © Fotografie Pieter Clicteur

De keuken vormt niet alleen de eyecatcher van de ruimte, ze is bovendien nog eens zeer functioneel. De wasberging werd in de witte kastenwand van de keuken verwerkt en is zo heel vlot toegankelijk vanuit elke functie: wonen, werken of terras. Kortom, gebruiksgemak gekoppeld aan design. Dat mooie design wordt nog extra in de kijker gezet door de inbouwspots in het plafond.

 

Zicht op de tuin

Moderne keuken met ingebouwde spots © Fotografie Pieter Clicteur

Een andere belangrijke factor waarmee de interieurarchitecten rekening moesten houden was het zicht op de tuin. Zowel vanuit de keuken, terwijl je de afwas doet, als vanuit de woonkamer heb je een mooi zicht op al het moois dat de natuur te bieden heeft. Of je houdt eenvoudig de kinderen in het oog terwijl ze buiten spelen. De grote glaspartijen creëren extra veel lichtinval en via het schuifraam kan je eenvoudig de tuin in en uit.

 

Woonkamer met tuinzicht © Fotografie Pieter Clicteur

Aan de achtergevel werd gekozen voor een beperkte uitbreiding met zoveel mogelijk lichtinval om zo een open karakter met de buitenomgeving te creëren. Door deze ingrepen werd het gelijkvloers van deze villa omgetoverd tot een eigentijdse woning met veel lichtinval en comfort. Exact wat de eigenaars van deze villa voor ogen hadden.

 

placeholder

Degraer Interieurarchitecten

regio Kortrijk

MEER INFO OVER DIT BEDRIJF

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!