Dit kleurrijke familieappartement in Sao Paulo (Brazilië) is gerenoveerd aan de hand van gerecupereerde, oude bouwmaterialen waardoor de verbouwingskosten tot een minimum zijn beperkt. Het toont hoe je met goedkope, tweedehands materialen toch een aangenaam interieur kan verwezenlijken.

 

woonkamer met tweedehand bouwmaterialen © Studio dLux


Het appartement heeft een cementgebonden vloer met een toplaag van kunsthars. De industriële look wordt nog versterkt door de lampen op te hangen aan stalen baren.

 

woonkamer met cementgebonden vloer © Studio dLux


Het TV meubel is vervaardigd uit multiplex waardoor de kosten opnieuw werden gedrukt. Voor de afwerking is er gekozen voor een geel geschilderde metalen golfplaat. Het opvallende detail brengt kleur in de woonkamer.

 

TV meubel uit multiplex © Studio dLux

 

Wand TV meubel - geel geschilderde golfplaat © Studio dLux

 

Spatwand uit cementtegels - industriële keuken © Studio dLux

 

Keuken uit tweedehands bouwmaterialen © Studio dLux


De spatwand van de keuken is opgebouwd uit specifiek uitgekozen cementtegels. De handgemaakte tegels geven samen met het pinguïnfiguurtje op de koelkast een speelse look aan de keuken. Hierdoor voelen ook de jongere gezinsleden zich thuis in het industriële appartement. De keukenkastjes zijn gemaakt van multiplex, het werkblad uit Teak.

 

Cementgebonden vloer - woonkamer © Studio dLux

 

HDF Schuifdeuren © Studio dLux


Het industriële karakter is ook doorgetrokken in de deuren. Door gebruik te maken van HDF schuifdeuren kon men flink wat ruimte besparen.

 

Betegelde badkamer © Studio dLux

 

Badkamermeubel uit OSB platen © Studio dLux


In de badkamer is ervoor gekozen om de schappen te vervaardigen uit OSB platen.

 

Douche uit cementtegels - tweedehands bouwmaterialen © Studio dLux

In de douche hebben ze opnieuw gewerkt met tweedehands bouwmaterialen. De cementtegels zorgen voor een fleurige afwisseling met de betonnen muren en vloer.

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR