Deze kleurrijke studio in Mexico City is de thuisbasis en werkplek van een grafische vormgever. Deze renovatie werd ontworpen door Arqmov Workshop. Het resultaat is een bonte mix van verschillende betonstructuren afgewisseld met kleurrijke interieuraccesoires.

 

placeholder © Arqmov Workshop


De ruimte die de architecten kregen, was niet echt groot. Het was dus vooral belangrijk het maximum te halen uit de beschikbare ruimte.
 

kleurrijk appartement © Arqmov Workshop


Daar zijn ze wonderwel in geslaagd. Er werd gewerkt met open ruimtes om het ruimtegevoel te vergroten. Daarnaast werd er ook gekozen voor een naadloze gepolierde betonvloer om het gevoel van eenheid te vergroten. Lees hier meer over betonnen gietvloeren en de prijzen.
 

woonkamer met gietvloer © Arqmov Workshop


De grijze betonstructuren houden de wanden en vloeren neutraal. Er werden accenten gelegd via de interieuraccesoires. Deze bonte en felle kleuren weerspiegelen de persoonlijkheid van de eigenaar, die beroepshalve grafisch vormgever is.
 

eethoek met moderne sofa © Arqmov Workshop


Om de ietwat industriële uitstraling van de plafonds en wanden te counteren, koos men ook voor natuurlijke materialen zoals hout. Daarmee straalt het interieur toch ook warmte uit.
 

paarse keuken met betonvloer © Arqmov Workshop


Diezelfde gedachte is ook doorgetrokken bij het ontwerpen van de keuken. Een praktische eettafel zorgt voor een maximale benutting van de ruimte, terwijl het hout de ruimte in balans brengt. De opvallende paarse kleur countert de grijze tonen van muren en plafonds.
 

studio met terras © Arqmov Workshop


Een klein terras zorgt voor een gevoel van leven, tesamen met de muurplanten.
 

houten terras in studio © Arqmov Workshop


Het hout maakt het terras levendig in combinatie met het groen van de planten. 
 

kamer met betonnen plafond © Arqmov Workshop


Door ramen te installeren over de hele lengte van de kamer, is de lichtinval maximaal. Hiermee wilden ze alles halen uit de beschikbare ruimte. 

 

badkamer met marmer en mozaïektegels © Arqmov Workshop

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!