Dit oude schoolgebouw aan de rand van de Amsterdamse binnenstad werd omgetoverd tot een reeks moderne woningen. De interieurarchitecten van Standard Studio maakten van dit deel van de site een hedendaags appartement met heel wat open ruimte.

 

 

Behoud van ruimte

Voor de opdrachtgevers staat het gezinsleven centraal. Daarom is de hoofdruimte, die oorspronkelijk een klaslokaal was, een multifunctionele ruimte; de keuken, eet- en woonkamer, speelruimte en het kantoor worden allemaal gecombineerd in één open ruimte. Het hoge plafond en de grote ramen accentueren het ruimtegevoel nog.

 

omgebouwd schoolgebouw © Standard Studio

 

open kantoor © Standard Studio

 

Naast de open ruimte wilden de opdrachtgevers natuurlijk ook voldoende privacy. De oude lerarenkamer van de school werd hiervoor omgebouwd tot twee gezellige slaapkamers.

 

slaapkamer appartement © Standard Studio

 

appartement slaapkamer © Standard Studio

 

 

speelruimte en opslagplaats

Dankzij de grote open ruimte hebben de kinderen natuurlijk voldoende ruimte om te spelen. Voor het speelgoed van de kinderen van het gezin moest er voldoende opslagplaats voorzien worden. Hiervoor werden er kasten op maat gemaakt die onder de trappen passen. Zo wordt het woongebied geen chaotische ruimte. Deze kasten kunnen overigens ook dienst doen als zithoek.

 

open ruimte zithoek © Standard Studio

 

 

karakter van de Gerenoveerde school behouden

De grote open ruimte, de stalen trappen en de gietvloer herinneren nog aan een school, de vorige bestemming van het gebouw. Onder meer de hippe keuken en de meubelen uit berkenplex zorgen echter voor de moderne uitstraling van dit appartement aan de rand van de binnenstad.

 

renovatie school © Standard Studio

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!