Aanbouw moderne woning met rieten dak

Aanbouw moderne woning met rieten dak

De architecten van Maxwan renoveerden een 80 jaar oude woonst met rieten dak om tot een ruime moderne woning met veel lichtinval.
 

vooraanzicht aanbouw huis rieten dak
Maxwan

 


Het resultaat van de renovatie, genaamd House N, is een geslaagde combinatie van rustieke en moderne elementen. De villa kreeg er dankzij de verschillende aanbouwen heel wat lichtinval en ruimte bij.

 

Renovatie woning rieten dak
Maxwan


De eerste aanbouw geeft uit op de straatkant. In dat gedeelte bevindt zich de keuken. Dankzij de ruime glaspartijen baadt de keuken in een zee van licht. Dankzij de kleine voortuin is er ook rechtstreeks met groen.


 

Open witte keuken
Maxwan

 

De moderne keuken is perfect geïntegreerd in deze uitbouw. De verticale lijnen, die de grootte van de keukenschuiven omlijnen, lopen evenwijdig met de zijdelingse ramen van de uitbouw. Dit, in combinatie met de witte kleuren, zorgt ervoor dat de keuken onopvallend werd ingepland in het geheel.

 

strakke keuken aanbouw
Maxwan

>


De keuken is een aangename plaats om te vertoeven dankzij de rechstreekse lichtinval en het contact met de natuur.

 

achterkant renovatie rieten dak
Maxwan

 

De achterkant van de woning geeft uit op het 2e deel van de tuin. Afgewerkt met een terras in teakhout is dit een baken van rust. Hier worden ook meteen de andere aangebouwde delen van de renovatie zichtbaar. Een strakke uitbouw met aluminium kozijnen geeft uit op de tuin. Hierin bevindt zich de woonkamer.

 

Lichtinval moderne aanbouw
Maxwan


Ook hier is de gehele aanbouw opgetrokken uit glas. Daardoor zal ook de woonkamer kunnen genieten van veel lichtinval. De aluminium kozijnen zorgen voor een moderne uitstraling.

 

Renovatie woning rieten dak
Maxwan


Een parket in vol hout straalt warmte uit. De kamer voelt erg ruim aan. Door het gebruik van witte kleuren in de zuilen en de witte gordijnen wordt dit effect nog versterkt.

 

originele trap in renovatie met aanbouw
Maxwan


De trap die een verbindingsstuk vormt tussen de beneden- en bovenverdieping, is afgewerkt met een opvallende en originele leuning. Een uniek en handgemaakt werk, dat meteen de aandacht trekt. Ook hier blijft wit de centrale kleur.

 

Deze woont is een perfecte combinatie tussen authentieke landelijk en moderne elementen. Dit project is ook het bewijs dat woningen met rieten dak niet pers├ę saai hoeven te zijn.

 

Lees ook
Wit appartement met Scandinavische inrichting Wit appartement met Scandinavische inrichting Moderne villa met metalen gevelbekleding Moderne villa met metalen gevelbekleding Gezellig appartement met betonnen plafond Gezellig appartement met betonnen plafond Renovatie met moderne aanbouw in glas Renovatie met moderne aanbouw in glas Moderne villa met multiplex accenten Moderne villa met multiplex accenten Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Herinrichting halfopen bebouwing Herinrichting halfopen bebouwing Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Binnenkijken: Google kantoor in Tokyo Binnenkijken: Google kantoor in Tokyo Zolder appartement met mezzanine Zolder appartement met mezzanine Karaktervol herenhuis met modern interieur Karaktervol herenhuis met modern interieur