Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur

Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur

Deze gebouwen in Amsterdam deden vroeger dienst als boerderij en werden omgevormd tot een moderne woning met de feeling van een loft. Houben & Van Mierlo Architecten koos daarbij voor industrieel interieur. 

 

 

Herbestemming boerderij naar moderne woning
Houben & Van Mierlo Architecten

 

De gebouwen ondergingen doorheen de jaren een hele metamorfose. Daarbij werden bijgebouwen toegevoegd aan de bestaande constructie. Vooraleer aan de renovatie te beginnen, werden de gebouwen teruggebracht tot hun oorsprokelijk geraamte.

Het onderscheid tussen de nieuwe en oude gebouwen wordt duidelijk door de bakstenen, die de restanten vormen van de vroegere boerderij. 

 

Moderne woning met industrieel interieur
Houben & Van Mierlo Architecten

 

Het industriële karakter van deze woning komt op verschillende manieren tot uiting. Zo werd gekozen voor een gepleisterde cementvloer.

Verder draagt ook het zwarte staal bij tot een industriële look. We zien het onder meer terugkomen bij de trap, deuren, ramen, steunbalken en details zoals lampen en stoelen.

 

wit interieur met houtaccenten en zwart staal
Houben & Van Mierlo Architecten

 

De grote ramen, hoge plafonds en grote ruimtes geven de woning de look en feel van een loft. De witte muren versterken het open gevoel. 

Het wit interieur wordt gecombineerd met houtaccenten die we bijvoorbeeld zien terugkomen in het originele houten plafond en de kasten. Met hun warme uitstraling geven ze de woning extra karakter en gezelligheid. Ze vormen op die manier ook een tegenwicht voor het eerder koele industriële karakter van deze woning. 

 

industrieel en wit interieur met kleuraccenten
Houben & Van Mierlo Architecten

 

Net zoals het hout geven ook de kleuraccenten in het meubliair en de decoratie een gezellige en warme touch aan het koele industriële interieur. Er worden daarbij verschillende kleuren gecombineerd. Kijk maar naar de rode stoel, bruine zetel of gekleurde kussens.

Groen vormt wel de belangrijkste accentkleur. We zien het dan ook terugkomen in grotere decoratiestukken zoals de eettafel, het dressoir en de kasten in de keuken. 

 

Industriële keuken
Houben & Van Mierlo Architecten

 

De industriële look werd ook duidelijk doorgetrokken naar de keuken. De bepleisterde cementvloer, de betonblokken die gebruikt worden voor de afscheidingswand, de metalen afzuigkap en de uitstekende verwarmingsbuizen zijn daar het bewijs van. 

 

moderne woning met industrieel interieur en fotostudio
Houben & Van Mierlo Architecten

 

Op vraag van de klanten, twee fotografen, werd ook een fotostudio voorzien in de woning. Er werd daarbij gekozen voor hoge ramen. Op die manier kan natuurlijk licht optimaal binnenvallen in de studio.  

Verder werd ook een raam voorzien dat dient als doorkijk van de slaapkamer naar de studio. 

 

 

Fotogalerij

Lees ook
Binnenkijken: Youtube Kantoor London Binnenkijken: Youtube Kantoor London Kindvriendelijk vakantiehuis in het hartje van Amsterdam Kindvriendelijk vakantiehuis in het hartje van Amsterdam Binnenkijken: Flexibel appartement met schuifwanden Binnenkijken: Flexibel appartement met schuifwanden Binnenkijken: Zwart-wit studio Binnenkijken: Zwart-wit studio Compacte woning met funky interieur Compacte woning met funky interieur Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Schoenenwinkel met Urban inrichting Schoenenwinkel met Urban inrichting De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam Staalbouw woning met warme uitstraling Staalbouw woning met warme uitstraling Hippe koffiebar met speels interieur Hippe koffiebar met speels interieur Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen Google kantoor Zürich Google kantoor Zürich