Dakappartement met mezzanine

Dakappartement met mezzanine

Dit dakappartement met mezzanine werd gecreëerd door de architecten van SABO, in opdracht van een jonge modeontwerpster. Dit Parijse appartement, genaamd Hike Apartment, toont hoe je het maximum kan halen uit een beperkte ruimte.

 

woonkamer-mezzanine
SABO


De woonkamer bevindt zich op het gelijkvloers. Dankzij de witte muren voelt deze ruimte licht en ruim aan. Het gebruik van hout en de gele kleuren geven deze kamer ook een warme uitstraling.
 

eetplaats dakappartement
SABO


De kasten zorgen voor maximale opbergruimte in dit relatief kleine appartement. De woonkamer staat in rechtstreekse verbinding met de andere kamers door het open interieur. De trap leidt naar de mezzanine waar de badkamer, de keuken, en het bureau onderdak hebben gekregen.
 

mezzanine trap
SABO


De trap is een referentie naar de trappen van Montmartre dat in de buurt ligt van het appartement. Het is een origineel ontwerp dat perfect past in de geest van dit project.

 

mezzanine-slaapkamer
© SABO

 

Ook in de slaapkamer vinden we de ingemaakte kasten terug. Dit zorgt voor maximale opbergruimte en rust. De ruimte krijgt een warme uitstraling door het gebruik van hout in zowel kasten als vloeren.
 

bureau mezzanine
SABO


Het bureau is ook ondergebracht op de mezzanine. Hierdoor kan je werken in alle rust, terwijl je toch nooit volledig afgesloten bent van de rest van het appartement. 
 

Keuken-mezzanine
SABO


Het ontwerp van de keuken is strak, eenvoudig en praktisch. Dit zorgt voor comfort en rust. Het wit wordt onderbroken door kleurrijke accenten. De vloer werd deels bedekt met rubberen strips in 14 verschillende kleuren. 

 

kruiden mezzanine
SABO


In het keukenontwerp werd plaats voorzien voor de groei van verse tuinkruiden. Rechstreekse inval van natuurlijk licht en artificieel licht zorgen voor deze mini-kruidentuin. Het groene accent houdt de keuken levendig.
 

keuken-dakappartement
SABO


De keukentafel is verwerkt in het aanrecht. Plaatsbesparend en hip. 

Lees ook
Renovatie klassieke villa uit 1911 – Zottegem Renovatie klassieke villa uit 1911 – Zottegem Woonboot met verrassend modern interieur Woonboot met verrassend modern interieur Tijdloos appartement met vintage design meubels Tijdloos appartement met vintage design meubels Binnenkijken: Flexibel appartement met schuifwanden Binnenkijken: Flexibel appartement met schuifwanden Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Industriële Loft met originele plafond in beton Industriële Loft met originele plafond in beton Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa Sfeervol appartement met pastelkleuren Sfeervol appartement met pastelkleuren Restaurant inrichting Bistro Anso – Geraardsbergen Restaurant inrichting Bistro Anso – Geraardsbergen Loft in oude schuur met originele houten balken Loft in oude schuur met originele houten balken Appartement aan zee met wit interieur en houtaccenten Appartement aan zee met wit interieur en houtaccenten Strakke penthouse in hartje Istanbul Strakke penthouse in hartje Istanbul