Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur

Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur

Een donkere woning uit 1900 renoveren tot een lichtrijke woonst, klinkt haast onmogelijk. Het architectenbureau EM Architecture bewijst met Maison Mentana het tegendeel. Deze woning uit Montréal (Canada) was oorspronkelijk een duplex en werd omgetoverd tot een open woning met heel wat lichtinval.

 

woonkamer met hout
© Adrien Williams


De binnenmuren van de oorspronkelijke woning werden weggehaald voor een lichtrijke en ruimtelijke woning. Wit is de hoofdkleur voor de wanden en plafonds, waardoor de ruimte nog lichter en ruimtelijker oogt.
 

woonkamer met zicht op tuin
© Adrien Williams


Er is een rechtstreekse inkijk op de tuin dankzij het brede schuifraam. In combinatie met de houten meubels en houten interieuraccessoires creërt dit een gevoel van contact met de natuur.

 

minimalistische keuken met hout
© Adrien Williams


Het minimalistische, strakke interieur zorgt voor rust. De witte kleur van het interieur versterkt dit effect.
 

minimalistische leefruimte
© Adrien Williams


Het meest kenmerkende aan dit huis is het grote lichtraam dat doorheen de breedte van de woning loopt. Op die manier trekt de woning heel wat natuurlijk licht binnen.
 

minimalistische woning overloop
© Adrien Williams


De vaste interieurelementen van de benedenverdieping, vinden we ook terug op de bovenverdieping.
 

minimalistische badkamer
© Adrien Williams


Ook hier vormt wit de hoofdkleur in combinatie met houten accenten. De strakke vormgeving blijft behouden, terwijl de natuurlijke materialen ook warmte uitstralen.
 

slaapkamer in minimalistische woning
© Adrien Williams

 

 

buitengevel in hout
© Adrien Williams

 

Voor de buitengevel koos men voor twee materialen. Hout en beton wisselen elkaar mooi af. De architecten zijn wonderwel geslaagd in hun opdracht. Als je de buitenkant van deze woning bekijkt, zou je nooit vermoeden dat hier ooit een woning uit 1900 stond.
 

Lees ook
Creatief coworking kantoor in Amsterdam Creatief coworking kantoor in Amsterdam Schoenenwinkel met Urban inrichting Schoenenwinkel met Urban inrichting Witte loft met vrijstaande volumes Witte loft met vrijstaande volumes Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Industriële Loft met originele plafond in beton Industriële Loft met originele plafond in beton Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Karaktervol herenhuis met modern interieur Karaktervol herenhuis met modern interieur Van dakappartementen tot penthouse Van dakappartementen tot penthouse Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Compacte woning met funky interieur Compacte woning met funky interieur