Goedkope inrichting met oude bouwmaterialen

Goedkope inrichting met oude bouwmaterialen

Dit kleurrijke familieappartement in Sao Paulo (Brazilië) is gerenoveerd aan de hand van gerecupereerde, oude bouwmaterialen waardoor de verbouwingskosten tot een minimum zijn beperkt. Het toont hoe je met goedkope, tweedehands materialen toch een aangenaam interieur kan verwezenlijken.

 

woonkamer met tweedehand bouwmaterialen
Studio dLux


Het appartement heeft een cementgebonden vloer met een toplaag van kunsthars. De industriële look wordt nog versterkt door de lampen op te hangen aan stalen baren.

 

woonkamer met cementgebonden vloer
Studio dLux


Het TV meubel is vervaardigd uit multiplex waardoor de kosten opnieuw werden gedrukt. Voor de afwerking is er gekozen voor een geel geschilderde metalen golfplaat. Het opvallende detail brengt kleur in de woonkamer.

 

TV meubel uit multiplex
Studio dLux

 

Wand TV meubel - geel geschilderde golfplaat
Studio dLux

 

Spatwand uit cementtegels - industriële keuken
Studio dLux

 

Keuken uit tweedehands bouwmaterialen
Studio dLux


De spatwand van de keuken is opgebouwd uit specifiek uitgekozen cementtegels. De handgemaakte tegels geven samen met het pinguïnfiguurtje op de koelkast een speelse look aan de keuken. Hierdoor voelen ook de jongere gezinsleden zich thuis in het industriële appartement. De keukenkastjes zijn gemaakt van multiplex, het werkblad uit Teak.

 

Cementgebonden vloer - woonkamer
Studio dLux

 

HDF Schuifdeuren
Studio dLux


Het industriële karakter is ook doorgetrokken in de deuren. Door gebruik te maken van HDF schuifdeuren kon men flink wat ruimte besparen.

 

Betegelde badkamer
Studio dLux

 

Badkamermeubel uit OSB platen
Studio dLux


In de badkamer is ervoor gekozen om de schappen te vervaardigen uit OSB platen.

 

Douche uit cementtegels - tweedehands bouwmaterialen
Studio dLux

In de douche hebben ze opnieuw gewerkt met tweedehands bouwmaterialen. De cementtegels zorgen voor een fleurige afwisseling met de betonnen muren en vloer.

 

Lees ook
Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Aluminium bijgebouw in het groen Aluminium bijgebouw in het groen Appartement met wit interieur Appartement met wit interieur Rijwoning met groot ruimtegevoel Rijwoning met groot ruimtegevoel Minimalistische inrichting – De Pinte Minimalistische inrichting – De Pinte Appartement in mozaïektegels met spiegelplafond Appartement in mozaïektegels met spiegelplafond Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Trendy eclectische loft in Californië Trendy eclectische loft in Californië Landhuis in Engelse stijl Landhuis in Engelse stijl Landelijke villa met modern interieur Landelijke villa met modern interieur Woonvolume met grote boekenkast in gerenoveerde loft Woonvolume met grote boekenkast in gerenoveerde loft Strak landelijk interieur met kleuraccenten Strak landelijk interieur met kleuraccenten