Imposante loft met binnentuin – Spanje

Imposante loft met binnentuin – Spanje

Ongeveer dertig kilometer vanaf Barcelona, ligt de Spaanse stad Terrassa. Hier hebben de architecten van Studio Egue & Seta een oude winkelruimte getransformeerd tot een imposante loft. Ze hebben hiervoor een slimme mix gebruikt van zowel industriële als natuurlijke materialen zoals beton, baksteen, glas, en roestvrij staal en hout. De planten, die uiterst precies gepositioneerd zijn compenseren het gebrek aan zicht naar buiten en zorgen voor een adembenemend gevoel.

 

 

Keuken, eetplaats en zithoek
 

zithoek rond gepolierde beton
Studio Egue & Seta

 

Overzicht van de imposante loft met moto in huis
Studio Egue & Seta

 

detail keuken in loft Spanje
Studio Egue & Seta

 

Inox keuken met werkblad in hout
Studio Egue & Seta
RVS keuken loft
Studio Egue & Seta

 

De werkbladen, tafels en schappen zijn gemaakt van hout, de rest van de keuken bestaat uit opvallend roestvrij staal dat helemaal niet uit de toon valt door de aanwezigheid van ruwe constructiematerialen zoals bakstenen en gepolierde beton.

 

Keuken met eetplaats
Studio Egue & Seta

 

 

Badkamer en slaapkamer met binnnentuin

Via een kleine binnentuin kan men doorlopen naar de privé vertrekken waar we 2 badkamers, slaapkamers en een ruime dressing terugvinden. De overgang van de betonvloer naar parket bakent de 2 zones duidelijk af en zorgt meteen ook voor een intiemere sfeer.

 

Schuifdeur aan badkamer
Studio Egue & Seta

 

badkamer met geverfde bakstenen
Studio Egue & Seta

 

Binnentuin
Studio Egue & Seta

 

Slaapkamer in wit en zwart met parket
Studio Egue & Seta

 

Dressing met open dressing in loft
Studio Egue & Seta

 

Zwarte dressing in loft
Studio Egue & Seta

 

Slaapkamer in loft met binnentuin
Studio Egue & Seta

 

Badkamer met regendouche
Studio Egue & Seta

 

Vanuit de doucheruimte is er zicht op de binnentuin. Indien privacy gewenst is, kan men de jaloezieën laten zakken en de schuifdeuren sluiten.

 

Badkamer met binnentuin
Studio Egue & Seta

 

 

 

Grondplan van de loft

Grondplan loft in oude winkel
Bron: Studio Egue & Seta

 

 

Lees ook
Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Binnenkijken bij Tommy Hilfiger Binnenkijken bij Tommy Hilfiger Loft appartement met opvallend volume in OSB-platen Loft appartement met opvallend volume in OSB-platen Zolder appartement met mezzanine Zolder appartement met mezzanine Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Moderne woning met zadeldak (Toronto) Moderne woning met zadeldak (Toronto) Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Moderne aanbouw met plat dak Moderne aanbouw met plat dak Wit appartement met Scandinavische inrichting Wit appartement met Scandinavische inrichting Totaalrenovatie oude villa – Oud-Heverlee Totaalrenovatie oude villa – Oud-Heverlee Binnenkijken: Oude schuur wordt zuiders buitenverblijf in Ibiza Binnenkijken: Oude schuur wordt zuiders buitenverblijf in Ibiza Moderne renovatie van smalle woning Moderne renovatie van smalle woning