Industriële loft met massieve parketvloer – Amsterdam

Industriële loft met massieve parketvloer – Amsterdam

Deze industriële loft in hartje Amsterdam kreeg een moderne make-over dankzij een samenwerking tussen architectenbureau Witteveen Architects en Houtwerk BV. Dit project kreeg de toepasselijke naam “Canal House”.

 

loft amsterdam
© Herman van Heusden


Het resultaat is een industriële loft met moderne en warme elementen. De gestripte wanden bleven behouden om het industriële karakter van het pand niet te verliezen.

 

loft met parket
© Herman van Heusden


De inox keuken en laaghangende keukenlampen onderstrepen de industriële look.  Daarnaast werden er ook warme natuurmaterialen zoals parket toevoegd om de ruimtes toch een warme uitstraling te geven.
 

inox keuken in loft
© Herman van Heusden 

keuken van industriele loft
© Herman van Heusden


Daardoor is deze loft een perfecte symbiose tussen industriële en warme, moderne elementen.

 

woonkamer in loft
© Herman van Heusden


De witte wanden en plafonds in combinatie met een ruime lichtinval, vergroten de ruimte optisch.

 

gang industriele loft
Herman Van Heusden


Ook op het tweede verdiep werd dezelfde stijl doorgetrokken. Massieve parket geeft deze ruimte meteen een authentieke uitstraling. De design interieuraccessoires maken het geheel hedendaags.
 

witte slaapkamer in warme loft
© Herman van Heusden


Op het tweede verdiep bevindt zich de slaapkamer en de badkamer. De witte elementen worden gecontrasteerd met de donkere interieurelementen. De witte scheidingswand van de slaapkamer is gemaakt uit acryl voor een strakke en stevige look.

 

slaapkamer in loft in zwart-wit
© Herman van Heusden 

badkamer in loft
© Herman van Heusden


Datzelfde materiaal is ook gebruikt in de aanpalende badkamer, zodat de open ruimtes eenheid uitstralen. 

 

Fotogalerij

Lees ook
Rijwoning met groot ruimtegevoel Rijwoning met groot ruimtegevoel Opvallende box met zwarte OSB-platen in gerenoveerde boerderij Opvallende box met zwarte OSB-platen in gerenoveerde boerderij Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Woning met atelier en werkruimte – Eindhoven Woning met atelier en werkruimte – Eindhoven Artistieke loft in voormalig hotel Bordeaux Artistieke loft in voormalig hotel Bordeaux Industriële Loft met originele plafond in beton Industriële Loft met originele plafond in beton Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Verbouwde boerderij met authentiek karakter Verbouwde boerderij met authentiek karakter Binnenkijken: Garage wordt trendy loft Binnenkijken: Garage wordt trendy loft Witte loft in oude fabriek – Stockholm Witte loft in oude fabriek – Stockholm Charmante boerderij met moderne aanbouw Charmante boerderij met moderne aanbouw Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers