Industriële loft met warme uitstraling

Industriële loft met warme uitstraling

Deze industriële loft uit Bratislava is een project van RULES Architects. Het combineert het beste van twee werelden. Kernelementen van een industriële loft worden gecombineerd met materialen die warmte uitstralen.

industriele loft met houten vloer en warme uitstraling
© Peter Cintalan


De ruimtes in deze loft zijn lichtrijk en ruim. Dit wordt nog extra vergroot door een open structuur, witte muren en veel natuurlijke lichtinval van ramen.
 

loft met warme uitstraling


De zwarte stalen mezzanine, de stoere keukenlampen en plafondafwerking geven deze loft een typische industriële uitstraling. Het kille imago van de industriële look, wordt hier tenietgedaan door materialen die de ruimte een warme uitstraling geven.  De vloer en de muur zijn bekleed met dennenhout.  De keuken werd afgewerkt met een kleurrijke spatwand, die de ruimte een energieke toets geeft.
 

loft-met-mezzanine
© Peter Cintalan

 

loft-met-mezzanine
© Peter Cintalan


De mezzanine verdeelt de 4 meter hoge loft in twee niveau’s. Op de mezzanine bevindt zich een boekenkast over de gehele breedte van de ruimte.  Als afwerking koos men niet voor een klassieke reling, maar een net. Dit speelse element verzacht het industriële karakter.
 

woonkamer-loft
© Peter Cintalan


 

loft woonkamer
© Peter Cintalan

 

De werkplek en woonkamer bevinden zich in dezelfde ruimte. De zwenkbare tv krijgt hierdoor ook een dubbele functie. Overdag dient hij als werkscherm, ‘ s avonds wordt hij richting woonkamer gedraaid. Daar dient hij als centrum voor entertainment. De lichte kleuren en natuurlijke materialen geven deze ruimte een lichte en rustige uitstraling.
 

benedenverdiep loft
© Peter Cintalan

 

slaapkamer loft
© Peter Cintalan

 

 

loft slaapkamer


Vanuit de woonkamer loop je naar de slaapkamer. Dit is de enige ruimte die afgeschermd is van de rest, omwille van privacy. De industriële look met warme elementen wordt ook hier doorgetrokken. Een houten vloer, witte kleuren en lampen met industriële uitstraling brengen de totale look van de slaapkamer in balans.
 

grondplan loft
© Peter Cintalan

 

 

Lees ook
Moderne loft inrichting – Brussel Moderne loft inrichting – Brussel Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Stijlvol appartement met luxe materialen Stijlvol appartement met luxe materialen Strakke woning met verrassend landelijk interieur Strakke woning met verrassend landelijk interieur Loft woning met trap in living Loft woning met trap in living Minimalistische woning met groendak Minimalistische woning met groendak Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Industriële loft met eclectisch interieur Industriële loft met eclectisch interieur Luxueuze villa in Ukkel Luxueuze villa in Ukkel Moderne bungalow met overdekt terras Moderne bungalow met overdekt terras Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg